Thorbjørn Jagland kritiserte blant annet hvordan Odvar Nordli blir fremstilt i NRKs dramasatsingen «Makta». VG omtalte kritikken først, som ble fremstilt gjennom et Facebook-innlegg søndag.

Les også: Jagland ikke imponert over Makta: - Ser ikke det geniale

Nå svarer Anders Baasmo på kritikken i Hamar Arbeiderblad. Det er Baasmo som portretterer den tidligere Arbeiderparti-politikeren i serien.

- Dette tar jeg med knusende ro. Jeg registrerer - som også VG poengterer godt i sin åpningssetning av saken; at «Rekken av mennesker som kritiserer satiren «Makta» for å være satirisk, vokser.» Det er jo litt finurlig, sier Baasmo til HA og fortsetter:

- Røff behandling er - som tidligere nevnt - satirens utgangspunkt og forutsetning. Og vi var forberedt på reaksjoner. Selvfølgelig.

Han viser videre til filmprofessor Bjørn Sørenssens uttalelser som at serien er basert på «sannhet, løgn og dårlig hukommelse», og at den ikke forsøker å være tidsriktig.

- Jeg mener også at dette nettopp burde være måten å kunne fortelle denne typen historier på, med alle virkemidlene som her tas i bruk.