- Dette kan vi være stolte over, sier byråleder i JCP Event, Tine Jensen.

Senere denne måneden er det klart for den prestisjetunge event-festivalen Bea World (The International Festival of Events and Live Communication), som arrangeres i Roma fra 23. til 25. november. Festivalen kårer det ypperste av kreativt arbeid innen event. Her stiller flere norske byråer sterkt og JCP-huset stiller med totalt fire nominasjoner, tre med JCP Event og én med Retail Factory. 

- Først og fremst er vi utrolig fornøyde med å være nominerte til tre priser. Det er nok en bekreftelse på at vi tenker mye godt og riktig, og gjør en god jobb med å sette ideene våre ut i live. At også Retail Factory er nominerte til en pris viser bredden som bor i JCP-huset, sier Jensen.

Les også: JCP stakk av med Byråprofils første eventpris: - En klapp på skulderen

- Gjevt selskap
JCP-huset består av selskapene JCP Event, Retail Factory, JCP Arena, JCP PRAD og JCP Travel og eventbyrået er nominert for arbeider med kundene SHE Conference, Schibsted og OBOS i kategoriene «Congress & conference», «Convention» og «Unexpected use of space».

- Det er tre ganske ulike leveranser i ulike kategorier, og viser at vi er gode på mye. Det kan vi være stolte over. Å skape en av verdens viktigste konferanser for sosial bærekraft med SHE, gjennomføre et internarrangement for 1.200 ansatte i Schibsted Nordic Marketplaces og å ta med Norges største festivaler hjem til deltakerne med OBOS er tre veldig forskjellige oppgaver, og da er det desto morsommere å få anerkjennelse for måten vi løser dem på, sier JCP Event-sjefen.

Hun sier de kjemper mot mange store og anerkjente byråer og merkevarer.

- Det er gøy å være en del av et så gjevt selskap, sier hun.

Retail Factory er nominert for popup-shopen de gjennomførte for Clarins tidligere i år, i «Brand activation»-kategorien.

- Popup-shopen var et utrolig kult prosjekt å jobbe med, der vi fikk satt Clarins i
kontakt med kundene sine på en annerledes måte. Å toppe det hele med en
nominasjon til Bea Awards er veldig, veldig gøy, sier byråleder i Retail Factory, Tommy Stiansen.

- Bare det å bli shortlistet er stort
Eventbyrået Fieldwork er også med og kjemper i årets Bea Awards. Byrået har tidligere gjort et bra og ble shortlistet og vant for første gang tilbake i 2011. I likhet med JCP har de også fire shortlist i år.

- Dette er helt klart konkurransen som henger høyest for oss. Bea Awards regnes som VM i eventbransjen, så bare det å bli shortlistet er stort, sier partner og kundeansvarlig i Fieldwork, Fredrik Kolverud, til Kampanje. 

Byrået er shortlistet for arbeid med Google, Netflix og Yara International. Google-caset «Google Planet Pixel», er shortlistet i to ulike kategorier.

- Vi var ganske sikre på én nominasjon - men at det skulle bli fire, hadde vi ikke sett for oss. Vi vet at vi har levert sterke og kreative løsninger som vi tenkte kunne hevde seg, men det er alltid gledelig å være shortlistet i godt selskap.

Fieldwork er en del av «27 Names»-nettverket, som er et europeisk nettverk på tvers av mer enn 20 land med uavhengige byråer som tilbyr event- og opplevelsesbasert kommunikasjon. Nettverket består av både Europeiske og Nordiske byråer.

- Vi er stolte av å ha etablert dette nettverket og målet er at det alltid er noen fra 27 Names som utmerker seg i event-konkurranser. Det er selvfølgelig en ambisjon for oss å være det mestvinnende byrået i nettverket, sier Kolverud.

- Blant de tretti beste
I 2017 ble «Best Event Awards» en global pris i Bea-systemet, og dette var starten på topp 30-listen der vinnerne blir rangert ut ifra poeng. Slik listen ser ut nå har Norge tre byråer blant de tretti beste i verden. Fieldwork ligger på en delt 19. plass, 6.sans er på 23. plass, og JCP er på en delt 28. plass.

- Vi har vært høyere på listen tidligere, men det er uansett veldig stas å være blant de tretti beste, avslutter Kolverud.

Totalt har JCP, Fieldwork, 6. Sans og Kite, elleve nominasjoner. Hele shortlisten kan du se her.