Fredagens utgave av «Nytt på nytt» der Unge Høyre-leder Ola Svenneby og Vennesla-musiker Erlend Ropstad var gjester, har utløst en ny klagestorm mot NRK. Det har kommet over 600 klager til Kringkastingsrådet, og samfunnsdebattant Eddie Whyte er blant dem som har reagert på satireprogrammet og vitsene til Unge Høyre-lederen.

- Unge Høyres leder Ola Svennebys forsøk på å bruke krigshandlinger til fredagsunderholdning i Nytt på Nytt fredag kveld er smakløst, vulgært og uakseptabelt, skriver han i en kommentar på Dagsavisen.

Mandag formiddag uttalte unge-Høyre leder Ola Svenneby overfor Kampanje at han er uenig.

- At folk har forskjellige grenser for hva, hvordan og om en skal lage satire er også nokså opplagt. Jeg synes det var gøy. Og fremdeles er gøy, sa Svenneby til Kampanje. 

Les også: Unge-Høyre leder uenig i Nytt på nytt-kritikken: - Jeg synes det var gøy

Nå får Svenneby støtte fra NRKs underholdningsredaktør.

- Det var naturligvis ikke overraskende at det ville bli reaksjoner etter «Nytt på nytt» fredag. Det å ta opp en krig som berører så mange emosjonelt i et satireprogram er en vanskelig balansegang. Så mener jeg vi greide det bra. Og vi burde absolutt ikke styre unna en så viktig nyhet i «Nytt på nytt», sier underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen til Kampanje.