Saken blir oppdatert.

Tidligere i høst ble det kjent at Story House Egmont skal spare 70 millioner kroner. Nå er mediehuset i mål med spareplanen og det innebærer en nedbemanning på 33 årsverk.

- Vi har jobbet hardt med å identifisere ulike kostnadsreduserende tiltak, og har dessverre måttet redusere bemanningen med 33 årsverk. Dette er en kombinasjon av naturlig avgang og frivillige sluttavtaler. Lønnsomhet, kjerne og vekst står nå helt sentralt i de prioriteringer som ligger til grunn for neste års budsjett i Story House Egmont, sier administrerende direktør Nina Vesterby i en pressemelding.

Story House Egmont hadde 266 ansatte ved utgangen av 2022 og vil telle 233 ansatte ved inngangen til 2024. Det utgjør en reduksjon på cirka 12 prosent. 

Les også: Story House Egmont varsler kutt på 70 millioner kroner

Setter bort treningsblad
Story House Egmont gir ut blader som Hjemmet, Norsk Ukeblad, Vi Menn og Her og Nå, og driver i tillegg influencerbyrået Egmont People.

Fire av årsverkene som forsvinner ut av huset er tilknyttet merkevaren Shape Up, som ikke lenger skal utgis av Story House Egmont.- Det er en merkevare vi ikke lenger skal drive internt, men som vi håper skal leve videre med en av de tidligere ansatte, sier Nina Vesterby til Kampanje.I tillegg har Story House Egmont lagt ned den kommersielle innholdsproduksjonen som har foregått i Egmont People.

Les mer: Klubbleder i Story House Egmont om kuttene: - Fått til mye på en ganske skånsom måte
- Veldig tøft
Andre kostnadskutt kommer i form av generelle besparelser og mer effektiv innholdsproduksjon ifølge konsernsjefen.- Hvordan har det vært å lede denne prosessen?- Det har vært veldig tøft. Det er alltid tøft å miste medarbeidere og ha fokus på lønnsomhet fremfor vekst, men det har vært nødvendig for å ha en bærekraftig virksomhet for fremtiden. Vi vet ikke når markedet snur og vi ser lyset i tunnelen.

- Er 70 millioner kroner nok sånn som markedet ser ut nå?

- Nå har vi tatt de grepene vi mener er riktige for fremtiden og vi er ferdige med denne besparelsesplanen.

I pressmeldingen nevner Vesterby flere områder hvor de har tro på videre vekst.

- Storytravel har vært en vellykket satsning, og vi forventer god vekst også i 2024. Vi kanaliserer flere digitale ressurser inn i Flipp og Klikk.no. I tillegg satser vi videre på å bygge innhold rundt våre profiler i Egmont People, og vi skal utvide tegneserieuniverset Nordic Manga både nasjonalt og internasjonalt, sier hun.