LO-leder Peggy Hessen Følsvik hisset denne helgen på seg en rekke av landets redaktører, da hun på NRK lørdag insinuerte at pressen har vært tilbakeholdne med å publisere sakene om aksjehandlene til statsminister Erna Solbergs mann, Sindre Finnes. 

- Også hører jeg jo også at det snakkes om at denne saken kanskje burde kommet frem i mediene før valget, og i så fall mener jeg at dette er veldig problematisk hvis det er noen som har sittet på informasjon her og ikke latt den komme ut med tanke på at vi står rett overfor et valg. Det mener jeg er alvorlig, og jeg håper at også mediene går i seg selv, sa Følsvik til NRK Helgemorgen lørdag. 

Det fikk blant annet VG-redaktør Gard Steiro og E24-redaktør Lars Håkon Grønning en kronikk med tittelen «Tenk deg om neste gang, Peggy», publisert på Schibsteds næringslivsavis. Senere på kvelden modererte LO-toppen seg på Facebook. 

- At jeg ba pressen gå i seg selv, var et utløp for frustrasjon over hvor lang tid dette har tatt. Det var ikke et angrep på pressen. Uten dyktige redaksjoner hadde saken fortsatt vært begravd, skriver hun på Facebook.

Følsvik mente i stedet at «det er Høyre, Erna Solberg og Sindre Finnes som kunne og burde ha vist mer åpenhet raskere».