Saken oppdateres

Gårsdagens intervju med Erna Solberg i «Debatten» førte til en klagestorm i sosiale medier, der flere folk har reagert på at Fredrik Solvang ble for «pusete» og at det liknet mer på en parterapi-time hos «Lindmo». Kommentator i VG, Hans Petter Sjøli, reagerer også på det.

- Jeg slo på «Debatten», men fikk «Lindmo» skriver han i en kommentar.  

- I tillegg var det så lav puls i studio at man skulle tro det var et lanseringsintervju for en gørrkjedelig biografi om damen – og ikke kvelden der hun endelig står frem for det norske folk etter en politisk skandale vi knapt har sett maken til i moderne tid, skriver han videre. 

-En bevisst strategi
Nyhetsredaktør i NRK, Knut Magnus Berge «er ikke enig i at det var for pusete». 

- Men det hadde en inngang som skilte seg fra de mange intervjuene både vi og andre medier hadde gjort gjennom hele dagen. Det var også en bevisst strategi, sier han til Kampanje. 

- Hva ønsket dere å få frem? 

- Strategien med sendingen var å få fram spennet i dette dramaet som har utspilt seg gjennom uken, både det personlige og det politiske, og det mener jeg den lyktes med. I tillegg inviterte vi publikum til å stille spørsmål som også ble tatt med, og jeg tror sendingen gav svar på mange spørsmål publikum stiller seg, sier han. 

Før Erna Solberg møtte opp til intervju i Debatten, hadde hun allerede hatt en maratondag med norsk presse. På spørsmål om hvorfor «Debatten» ønsket å gjøre et langt intervju med Høyre-lederen etter at hun allerede hadde latt seg intervjue av en rekke andre medier, svarer nyhetsredaktøren i NRK at Solberg «var en opplagt gjest i sendingen, da hun har vært toppsak i mediene i en uke». 

- Etter 17 intervjuer gjennom dagen ville vi gjøre en annen inngang. Dette er en sak som mikser det personlige og det politiske i en grad vi sjelden opplever, utdyper Berge. 

Fredag har det kommet inn 30 klager til NRK på Solberg-intervjuet, og varamedlem i Kringkastingsrådet, Abdullah Alsabeehg ber om at saken tas opp på neste møte.

– Formen og innholdet i Solberg-intervjuet har skapt reaksjoner. Jeg regner med at klager til NRK vil hagle inn. Vi må ta folks reaksjoner på alvor. Dette må vi behandle ordentlig i NRKs Kringkastingsråd, sier han til VG.