I går kunne Kampanje melde at det har kommet nærmere 700 klager på NRK til Kringkastingsrådet. Klagene kommer som en følge av statskanalens manglende dekning av «Nei til EU» sitt Acer-søksmål av staten, som nå er oppe i Høyesterett.

Fredag har antall klager passert 1.400, forteller sekretær i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, til Kampanje.

Leder for Ungdom mot EU, Kim René Hamre har tidligere fortalt Kampanje at han har oppfordret folk til å klage i sine egne kanaler.

- Det er kritikkverdig at NRK ikke har hatt en eneste sak om dette i sine flater. Det er stor enighet om at dette er en historisk sak, uansett hva utfallet blir, enten om vi vinner eller taper. Den setter presedens for alle lignende saker, sier Hamre til Kampanje.

Nyhetssjef i NRK, Kyrre Nakkim, har sagt til Kampanje at han har registrert engasjementet og at konklusjonen til Høyesterett blir interessant å følge.

- Men det var veldig uheldig at det kommer rett under valgkampen. Alle våre flater er fulle og våre reportere er i gang med å dekke den pågående valgkampen. Saken i Høyesterett vil nok ta litt tid, så da må vi komme tilbake med å se på hvordan vi skal dekke denne videre, sier han.  

Les mer: Utløser ny klagestorm mot NRK: - Alle våre flater er fulle

Ifølge Erik Skarrud i Kringkastingsrådet er det programmet «Faten tar valget» som har klagerekorden i rådet. NRK fikk inn hele 6000 klager etter at kanalen erklærte at programleder Faten Mahdi al-Hussaini skulle bære hijab under TV-serien i 2017. 

Tirsdag denne uken startet slaget om Acer-søksmålet i Høyesterett, der det skal tas stilling til om et alminnelig flertall i Stortinget kunne vedta EUs tredje energipakke. Organisasjonen «Nei til EU» mener at Stortinget ikke kan avgi suverenitet til EU på den måten de gjorde i 2018. Stortinget, staten og regjeringsadvokaten på sin side mener at jo, det kan vi. «Nei til EU»tok spørsmålet til retten, og etter flere runder har saken endt i Høyesterett. Spørsmålet som skal avgjøres er om Norges tilslutning til ACER er gjort på feilaktig grunnlag.

Derfor etterspør leder i Ungdom mot EU hvorfor statskanalen ikke har fulgt saken tettere, slik de sa at de ville gjøre. 

Dekker ikke alt som skjer i Høyesterett: Nyhetsjefen forteller at de har dekket lignende saker tidligere, men at de ikke dekker alle detaljer som skjer i Høyesterett. - Man ser på det store prinsipielle her, og vi kommer til å få tid til å komme tilbake til det etter valget.