Gjennom dagen i dag, torsdag, møter Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg, pressen. Hun har allerede gjennomført et intervju med Schibsted-avisen E24, og er i skrivende stund på vei til NRK.

Til E24 sier Solberg at hun i utgangspunktet ønsker å fortsette som leder for Høyre, men at det er opp til partiet å bestemme. Hun forteller også at det er hun som har ansvar for saken.

- Jeg har selvfølgelig et ansvar for at jeg ikke sjekket bedre på min mann, fordi jeg trodde på det han sa, sier Solberg i intervjuet.

- Det er jeg som er ansvarlig for om jeg er habil eller ikke habil, fortsetter hun.

Hun forteller videre at den siste perioden har vært en vanskelig tid for henne, familien og partiet. Hun sier også at journalister, den siste tiden, har stilt Finnes spørsmål om aksjene, noe han har fortalt Solberg om.

- Men jeg har sittet i en buss store deler av valgkampen. Har vært veldig lite hjemme, sier Solberg.

- Dette er en hemmelighet han har båret på i lang tid, sier hun.

Til Kampanje fortalte Solberg-forfatter, Renate Nedregård, at hun tror Solberg er ferdig som Høyre-leder som følge av saken.

- Jeg har problemer med å se henne som statsministerkandidat mot valget i 2025. Jeg tror ikke Erna Solberg fortsetter som leder for Høyre, sa Nedregård.

I en serie artikler publisert av landets største medier har det kommet frem at Sindre Finnes, Erna Solbergs mann, gjennomførte mer enn 3.600 aksjehandler i løpet av Solbergs tid som statsminister. Det har blitt stilt spørsmål om hvorvidt Finnes har handlet aksjer på informasjon som ikke var kjent for offentligheten på tidspunktet handlene foregikk.