Amedia og Schibsted har signert en intensjonsavtale for å sikre videre distribusjon av papiraviser og pakker, seks dager i uken, i en så stor geografi som mulig. Det skriver mediehusene i en pressemelding.

Avtalen går ut på at Schibsted Delivery i løpet av sommeren 2024 skal overta majoriteten av ombæringen som i dag drives av Amedia Distribusjon, med tilhørende virksomheter.

- Amedia Distribusjon og Schibsted Delivery har lenge samarbeidet om distribusjon av aviser og pakker. Nå går vi sammen med en felles ambisjon om å finne en langsiktig og bærekraftig løsning til det beste for mediebransjen, og for bransjens aviser og abonnenter. Dette sikrer distribusjon av aviser og pakker seks dager i uken, i en så stor geografi i Norge som mulig, sier John Kvadsheim, konserndirektør for Trykk og Distribusjon i Amedia, i meldingen.

- Vi er glade for å ha funnet en slik løsning med Amedia som gjør at vi vil kunne fortsette å utvikle en konkurransekraftig og økonomisk bærekraftig distribusjonsvirksomhet. Nå sikrer vi fortsatt seksdagerdistribusjon av aviser, pakker og mat over store deler av landet - helt hjem. Dette er viktig for leserne våre, det er viktig for kundene våre og det er viktig for oss, sier Hans Kristian Hallén-Hasaas, administrerende direktør i Schibsted Delivery. 

Amedia Distribusjon består av i underkant av 500 årsverk fordelt på rundt 750 ansatte. John Kvadsheim svarer ikke på spørsmål på hvordan disse arbeidsplassene vil rammes dersom avtalen mellom Amedia og Schibsted går gjennom.

- Dette er en prosess. Vi har signert en intensjonsavtale som vi jobber videre med. Vi må avvente med å kommentere den typen spørsmål, er alt han vil si.