Onsdag 30. august sendte E24  første henvendelse til Erna Solberg i forbindelse med ektemannens aksjehandler som skjedde i perioden da hun var statsminister.
 
Tirsdag kveld publisert Høyre en tidslinje med oversikt fra onsdag 30. august og fram til fredag 15. september. Fredag forrige uke kalte som kjent Erna Solberg inn til pressekonferanse der Sindre Finnes' aksjehandler ble sendt ut samtidig til pressen.

- Når vi nå vet det vi vet, om omfanget av aksjehandelen og at Sindre ikke har vært ærlig, ser jeg at jeg burde konfrontert ham tidligere, sier Erna Solberg i en uttalelse i forbindelse med tidslinjen.

Hun forteller videre at hun først fikk se den fullstendige oversikten om kvelden 13. september.

- Kunne opplyst tidligere
E24s redaktør, Lars Håkon Grønning, sier til Kampanje at det var lite nytt å hente fra Høyres tidslinje.
 
- Det er ikke noe motstridende i kontakten mellom E24 og Solberg. Den oversikten henger på greip den, men det blir tydeligere og tydeligere at Høyre kunne opplyst på et mye tidligere tidspunkt, sier Grønning.
 
Tidslinjen til Høyre har imidlertid fått Aftenposten til å reagere. Avisen ba om å få hele aksjelisten til Sindre Finnes allerede 4. september, og skriver at Høyre ble opplyst om hvordan listen kunne hentes ut. Denne samtalen er utelatt i Høyres nye tidslinje, skriver avisen.

 - Høyre publiserte sin tidslinje i går kveld, i den poengterer de at første gang E24 ba om komplett liste var 7. september. Vår vurdering er da at det også er relevant informasjon at vi ba også om den komplette aksjelisten 4. september, sier nyhetsredaktør i Aftenposten, Tone Tveøy Strøm-Gundersen, til Kampanje.
 
Høyres kommunikasjonssjef Cato Husabø Fossen sier til avisen at han ikke kjenner seg igjen i gjengivelsen av korrespondansen.
 
Fossen synes imidlertid det er fint at sjefredaktøren i E24 mener at tidslinjen «henger på greip».
 
- Selv om de har drevet tøff og kritisk journalistikk mot oss, opplever jeg at vi har hatt en ryddig og profesjonell dialog hele veien, forteller han.
 
På hvilken måte tidslinjen korrigerer inntrykket man har fått av saken gjennom media, har Fossen ingen formening om.
 
- Det er det nok ryddigst om andre vurderer. Poenget fra vår side er å utvise mest mulig åpenhet om hvordan vi har forholdt oss til denne saken, fra den dukket opp midt i valgkampen og frem til pressekonferansen sist fredag, sier han. 
 
Begynte med sommervikarene
Selv om E24s første henvendelse er datert til 30. august, har avisen jobbet med å ettergå aksjehandel og inhabilitet blant statsråder og deres partnere helt siden avsløringen av Ola Borten Moes aksjekjøp og hans brudd på habilitetsregelverket tidligere i år.
 
- Hva kan vi forvente av E24 og denne dekningen fremover?
 
- Dette er et sakskompleks som vi kommer til å jobbe videre med, bekrefter Grønning.
 
Og legger til at det var E24s sommervikarer som begynte arbeidet med Sindre Finnes’ aksjehandler, og at de har koplet på flere ressurser siden.
 
- Noen av studentene som begynte på denne saken har returnert til studiene sine, og da har det vært nødvendig å kople på flere ressurser, og ledere for å dekke denne saken.
 
I Høyres tidslinje kom det fram at advokat og venn John Christian Elden, bistår Sindre Finnes.

- Det er det eneste nye, ellers var det ingen nyheter i tidslinjen, selv om den ga et brutalt og ærlig innblikk mellom Solberg og Finnes, avslutter E24-redaktøren.
Lite nytt:

Redaktør i E24, Lars Håkon Grønning, synes det var lite nytt å hente fra Høyres tidslinje.