I andre kvartal i 2023 brukte vi seks timer, eller 357 minutter, daglig på medier. Hele 23 prosent av denne tiden ble brukt på nettsteder, som nå er den mediekanalen vi tilbringer mest tid på.

Videre er det slik at det aller meste av denne tiden benyttes på norske redaksjonelle medier. 18 prosent av tiden går til TV, 19 prosent til strømmetjenester, og ti prosent til musikk. 37 prosent av medietiden vår går til levende bilder, 26 prosent til lyd og åtte prosent til lesing av papiraviser, magasiner/ukeblader og bøker.

Vi bruker også mer tid på YouTube, NRK TV, TV 2 Play, Disney+ og HBO Max i perioden første kvartal i 2023 til årets andre kvartal sammenlignet med samme periode i 2022. Det er også verdt å merke seg at tid brukt på gaming øker og setter ny rekord med 27 minutter daglig.

I andre kvartal i 2023 var 52 prosent av medietiden vår fordelt på nasjonale medier, mens 48 prosent ble brukt på globale.

Imidlertid bruker hele 71 prosent av 18-29-åringene tiden sin på globale medier. Denne aldersgruppen tilbringer en stadig større andel av sin medietid på internasjonale kanaler.

Kantar-undersøkelsen «24Timer» viser at vi nå har lagt pandemien bak oss. Likevel oppholder vi oss fremdeles sjeldnere på jobb eller skole enn før pandemien. Mange har også hyppigere hjemmekontor enn tidligere, og det virker som vi er i ferd med å etablere en «ny normal» i måten vi organiserer vår hverdag på.

Les også:  - Aldri har mediebruken endret seg så dramatisk

Her ser du en grafisk fremstilling av den norske mediekaken for andre kvartal i 2023 med andelen av medietid brukt på ulike medier i prosent. Kilde: Kantar 24Timer.