I Bergen kunne TV 2 presentere høstens TV-meny for annonsører, presse og samarbeidspartnere. Der presenterer TV 2-sjef Olav Sandnes en meny bestående av hele 30 programmer, og der noen av nyhetene er flere store humorsatsinger med kjente profiler som Ylvis-brødrende, Espen Eckbo og Henrik Fladseth.

- TV 2 skal by på et innholdsunivers som har noe for alle. Fra de kjente og kjære favorittene som har en spesiell plass i seernes hjerter, til spennende, nyskapende satsinger, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes på mediehusets høstlansering i Bergen torsdag.

Som Kampanje skrev tidligere i dag gjør Espen Eckbo en retur til kanalen samtidig som Ylvis-brødrene kommer tilbake på skjermen med programmet «Ylvis mot Ylvis», et humoristisk musikkprogram hvor Ylvis-brødrene skal konkurrere mot hverandre i «elleville musikalske konkurranser».

- På årets høstmeny står noen av Norges fremste komikere, kjente og nyetablerte familiefavoritter, nordisk drama fra øverste hylle, norsk bredde- og toppidrett, og en ambisiøs nyhetssatsing. Denne høsten vil alle vil finne noe å se på TV 2, fortsetter Sandnes.

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her.  

Les også:  Eckbo tar med seg TVNorge-suksess til TV 2: - Helt utdatert i 2023

TV 2-stjerner gjør comeback
I tillegg til at Ylvis-brødrene kommer tilbake på skjermen, blir også Senkveld-stjernene Thomas Numme og Harald Rønneberg å se på skjermen igjen i humor-serien «Kjendis AS» sammen med Truls Svendsen. samtidig som TV 2 også rydder plass til seersuksessene «Skal vi danse», «Forræder» og «Kompani Lauritzen».

TV 2-sjefen Olav Sandnes har selv store forventninger til både gamle slagere og nye konsepter:

- Jeg har også store forventninger til «Familiekoden» med Katrine Moholt, hvor jeg håper både seerne og jeg plukker opp noen gode tips som foreldre. Så gleder jeg meg til en ny sesong av familiens favoritt, «Forræder», og humorserien «Kjendis AS», sier TV 2-sjefen. 

I tillegg blir det også duket for premiere på nysatsingen «Føkkings Fladseth» med komiker Henrik Fladseth. I serien møter TV-seerne Komiker-Henrik, som har innsett at det er blitt for mye reklame og reality de siste årene. Nå ønsker han å fremstå som mer kredibel men klassereisen mislykkes.

-   I et forsøk på humor under et nachspiel spolerer han for seg selv, og generasjon «woke» reagerer med sjokk, vantro og avsky, heter det i TV 2-meldingen. 

Les også:  TV 2 varsler ny sesong av Love Island

Kutt og TV-avtale
I forrige uke kunne Kampanje også avsløre at mediehuset igjen søker om allmennkringkasteroppdraget.   

– Vi er mange i TV 2 som er stolte av å gå på jobb nettopp fordi vi har dette oppdraget – som motiveres av betydningen en kommersiell allmennkringkaster har for troverdig nyhetsinnhold, for mediemangfoldet i Norge, og for produksjon av godt, norsk innhold, sier Sandnes.

Da vil det nok kulturpolitikerne TV 2 allerede i høst satser tungt både på store norske begivenheter.  

- Ikke minst ser jeg frem til å følge alle de spennende sportssendingene vi har i vente, de neste ukenes valgdekning, og til sist selve valgnatten. Her må ingen bli overrasket hvis TV 2s tallknusere igjen er først ute med å flagge valgets vinnere, sier Sandnes.

 Nylig ble det også kjent at TV 2 anslår et kostnadskutt på 400 millioner kroner.

- Vi skal fortsatt levere nyheter, engasjerende underholdning og fantastisk sport, og ellers sørge for ansvarlig drift som ikke påvirker tilbudet vårt, sier TV 2-sjefen. 

Les også:  TV 2 varsler kostnadskutt på rundt 400 millioner - utelukker ikke nedbemanning