Saken oppdateres.

TV 2 bekrefter onsdag at de søker på den nye TV-avtalen som regjeringen lyste tidligere i vår.

- Vi motiveres av å se den enorme betydningen en kommersiell allmennkringkaster har for troverdig nyhetsinnhold, for mediemangfoldet og for at det produseres norsk innhold og norsk drama. På samme måte ser vi viktigheten av TV 2s tilstedeværelse i Bergen, og hvordan det har bidratt til å bygge en av verdens mest nyskapende og spennende medieklynger, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.

Denne uken er store deler av norsk mediebransje og politikere samlet i Arendal for å diskutere og debattere både teknologi, mediepolitikk og en rekke andre samfunnsviktige temaer. Men samtidig går også fristen for å søke på statens nye TV-avtale ut.

TV 2-sjefen ville tidligere onsdag verken bekrefte eller avkrefte Kampanjes opplysninger tidligere. 

- I løpet av dagen vil vi informere om hva vi gjør rundt en eventuell søknad, sa TV 2-sjefen til Kampanje.

Les også:  Regjeringen lyser ut ny TV-avtale - legger 75 millioner kroner mer i potten

TV 2 har de siste fem årene hatt en avtale med staten om å tilby allmennkringkasting i form av nyheter, norsk film og drama og tilstedeværelse i Bergen i bytte mot statlige penger. Avtalen har hatt en verdi på 675 millioner kroner i løpet av avtaleperioden som nå løper ut den 31. desember i år.

I den nye avtalen som Kulturdepartementet har lyst ut er kompensasjonen for merkostnadene knyttet til allmennkringkasteroppdraget hevet til 150 millioner kroner i året, eller totalt 750 millioner kroner over hele avtaleperioden.

Den nye avtalen skal tre i kraft fra og med 2024.  

Les også: Regjeringen vil øke TV 2-avtale til åtte år - støttebeløpet settes til 150 millioner