Etter ni år i jobben har Jannicke Haugen valgt å si opp stillingen som administrerende direktør i Nordisk Film Kino. Hun ønsker nå å utforske nye muligheter og utfordringer. Økonomidirektør Andreas Mentzoni går inn som fungerende i stillingen inntil en ny administrerende direktør er på plass. Jannicke Haugen vil ivareta alle styrevervene hun besitter inntil ny person er på plass.

Det melder Egmont i en pressemelding onsdag denne uken.

- Etter grundig vurdering og refleksjon har jeg tatt beslutningen om å slutte som administrerende direktør i Nordisk Film Kino. Jeg er dypt takknemlig for de mange flotte og spennende årene jeg har hatt i selskapet, hvor jeg har jobbet med et fantastisk team som sammen har oppnådd betydelige resultater, sier Haugen i meldingen.

Haugen kom til Nordisk Film i 2014 og hadde før det en lang karriere i Egmont, der hun var markedssjef, forlagsdirektør og administrerende direktør i det tidligere Egmont Serieforlaget, og Senior Vice President & CEO i Egmont Kids Media Nordic.

- Nå har jeg lyst til å utforske nye muligheter. Med nye utfordringer ønsker jeg å videreutvikle mine ferdigheter og lidenskaper, fortsetter den avtroppende direktøren i meldingen.

- Jeg har alltid vært fascinert av krysningspunktet mellom børs og katedral, og jeg ønsker å utforske hvordan jeg kan kombinere mine erfaringer og lidenskaper på en meningsfull måte. Jeg er åpen for spennende muligheter slik at jeg fortsetter å vokse både faglig og personlig, sier Haugen.

Styreleder i Nordisk Film Kino takker Haugen for innsatsen for Nordisk Film Kino.

- Som hun har ledet med stor suksess siden 2014. Jannicke har høstet stor respekt for sitt lederskap i Norge og internasjonalt, og hun forlater Nordisk Film Kino i best mulig form. Jeg har stor forståelse for hennes beslutning, og nå skal vi sette i gang med å finne hennes etterfølger, sier Asger Flygare Bech-Thomsen i meldingen.

Han varsler at det fremover vil bli et sterkt fokus på økonomistyring og drift.

- De kommende årene vil vi se mindre kinomarkeder i Skandinavia, noe som betyr et sterkt søkelys på drift og detaljert økonomistyring, sier styrelederen.