Onsdag morgen kunne TV 2-sjef Olav T. Sandnes bekrefte at kanalen vil søke på den nye TV-avtalen til den norske staten og dermed forlenge oppdraget om kommersiell allmennkringkasting.
- Jeg er både stolt og veldig glad for at styret i TV 2 har gitt oss aksept for å innlevere en søknad på en ny allmennkringkasterperiode, og det mener jeg er viktig for mediemangfoldet i Norge, sier Sandnes til Kampanje.
Det var i april i år at regjeringen lyste ut den nye avtalen, der staten tilbyr opp mot 150 millioner kroner i året i kompensasjon til den som tilbyr nyheter på en lineær TV-kanal, norsk film og drama og ikke minst tilstedeværelse utenfor Oslo. Tilbudet er dermed bedre en det var for fem år siden da maksgrensen var på 135 millioner kroner. Totalt ligger det hele 750 millioner kroner i potten de neste fem årene.
Les mer: Slik skal TV 2-sjefen vinne kampen om den nye TV-avtalen: - Vi er stolte over å søke
- Ikke riktig
Da avtalen ble lyst ut for første gang i 2017 var TV 2 eneste søker. Også denne gangen slipper TV 2 konkurranse om oppdraget. Kulturdepartementet bekrefter onsdag ettermiddag at de kun har fått én søknad.
- Vi kommer ikke til å søke på det kommersielle allmennkringkasteroppdraget, skriver konserndirektør Siv Juvik Tveitnes i Schibsted New Media i en tekstmelding til Kampanje.
Sjefredaktør Gard Steiro i VG forteller at det heller ikke har vært et tema.
- Det å gå inn og drive en lineær operasjon på TV er ikke riktig for oss nå med vårt ugangspunkt, sier Steiro.
- Forstår spørsmålet
Beskjeden er den samme fra Amedia-sjef Anders Opdahl.
- Vi driver aviser. Det er vi utrolig gode på og det har vi fortsatt tenkt å være gode på. TV 2 er god på TV og har lange tradisjoner for det, så det er helt naturlig at de søker, sier Opdahl til Kampanje.
Han legger til at de har et godt partnerskap med TV 2 og at det satses mye på lyd og levende bilder i Amedias avishus.
- Jeg kan forstå at Amedia får spørsmålet med dekningen vi har rundt om i landet. Vi kan fortelle en historie til hele Norge fra hele Norge som ingen andre kan, heller ikke NRK, men det ligger betydelige forpliktelser i det kommersielle allmennkringkasteroppdraget og det ville krevd fryktelig mye av oss.
Gikk til kamp mot ny avtale
Selv om TV 2s konkurrenter lar være å søke, har flere av dem vært svært opptatt av detaljene i avtalen som nå lyses ut. Regjeringen foreslo først å øke avtalelengden for den nye avtalen fra fem til åtte år, men dette ble møtt med bred motstand hos flere av TV 2s konkurrenter, inkludert Schibsted og Aller Media.
Regjeringen gikk til slutt tilbake på forslaget og avtalen som nå lyses ut har en varighet på fem år.
Les mer: Medietopper går til kamp mot ny TV 2-avtale: - De har gjort en fantastisk lobbyjobb
Kommentér