Mandag 14. august braker det løs for årets utgave av Norges største politiske festival i Arendal. I år er det «rekordstor» påmelding og 1.681 ulike aktører skal bidra med 1.970 arrangement, på rundt 180 stands. Så mange aktører og ulike arrangement har det ikke vært før, og arrangørene forventer følgelig et stort oppmøte. 

- Det er alltid spennende å se hvor mange som deltar, og siden vi ikke har noe billettsystem vet vi aldri det før arrangementets slutt. I fjor deltok 150.000 personer, forteller Tone Skindlo Taraldsen i prosjektledelsen til Arendalsuken til Kampanje.

I fjor var det 1373 ulike aktører som deltok under Arendalsuka, og det var 1723 arrangementer. Taraldsen forteller videre at ekstremværet «Hans» ikke har skapt utfordringer for planleggingen av uka.  

- Etter en fantastisk helg med Tall Ships Races i Arendal i strålende sol, er vi glad for at Hans bistår oss med å vaske byen. «Hans» har gitt oss bare bagateller av regn i forhold til Østlandet, men nok til å rengjøre byen til at vi nå begynner riggingen. Hotell- og serveringsbransjen hatt fått hvilt, og nå er alle superklare for Arendalsuka, deler Taraldsen. 

- Merker dere mer trykk under uka de gangene det er valgår?

- Vi merker mer trykk for hvert år, er Taraldsens kontante svar.

- Hva blir de store høydepunktene? 

- Det blir alle de menneskene som kommer fra alle mulige fagfelt sammen med helt vanlig interesserte, og som velger å bruke tiden sin til å diskutere dagens utfordringer og morgendagens løsninger, mener hun.

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her.  

Her er årets store saker
De siste fire årene er det klima- og miljøsaker som har vært debattert mest, tett fulgt av helse og deretter næringsliv. 

- Vi ser at flere enn tidligere er opptatt av energi, og da spesielt havvind. Kunstig intelligens er også på agendaen for mange i år, forteller Taraldsen.

I år tilbyr de i tillegg flere matserveringer enn tidligere, og har laget en egen foodcourt.

- Selv om kanskje de beste og tydeligste debattene blir til på lavt blodsukker ser vi behovet for flere matserveringer og ikke minst et sted å sette seg ned å fortsette diskusjonen. Tilbakemeldinger viser at det kommer mye fruktbart frem i de tilfeldige møtene mellom debattene, sier hun.