Navn: Tamanna Agnihotri

Alder: 26

Stilling: Programleder i NRK P3

Aktuell: Skal delta i den nye sesongen av «Forræder» på TV 2.


- Hvor går årets ferie?

- Årets ferie har vært delt i tre deler. Først var jeg i India i februar, så en kort tur til Barcelona i juni og det hele avsluttes i august med seiltur i Hellas! Gleder meg veldig til å besøke Hellas, da jeg aldri har vært der før. 

- Til høsten er du aktuell som deltager i sesong tre av «Forræder». Er du god til å villede andre? Og hva tror du er din største styrke?

- Jeg vil si at jeg er bedre på å villede andre enn å forsvare meg. Så min største styrke blir vel å overbevise. Men jeg hater konfrontasjoner og det kan jo bli et stort problem. 

- Du arrangerer utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Jeg ville dratt med meg Jarle Bernhoft, Shakira og Pedro Pascal. Vi drar til Goa i India og spiser grillet indisk kongemakrell med noe godt i glasset. Kanskje rom og cola? Det hadde vært skikkelig gøy! 

- Går det an å spise en Freia-sjokolade i sommer uten å tenke på at eieren Mondelez driver virksomhet i Russland?

- Jeg er jo en enkeltperson som vil kjøpe noe, og det bør være greit. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så vet jeg ikke nok om situasjonen til at jeg egentlig har noen meninger å komme med. Så jeg bare lever livet akkurat som før. 

- Hva er årets PR-flause så langt i år? 

- Det må være dekningen av Sophie Elise hennes samarbeid med NRK. 

- Bør myndighetene gripe inn og sørge for at utviklingen av kunstig intelligens ikke løper løpsk (vær så snill og ikke bruk ChatGPT til å svare på dette)?

- Frister veldig å spørre ChatGPT om dette, hehe. Jeg tror ikke at myndighetene kan gjøre så mye med utviklingen av kunstig intelligens. Dette har blitt forsket på og utviklet i mange år og er egentlig revolusjonerende på mange måter. Men etter å ha sett AI-funksjonen på Snapchat og hvor mye informasjon den kan hente, kan jeg bli litt bekymret for hvilken vei dette skal gå. 

- Bør norske medier være til stede på TikTok?

- Ja, ja og ja! Man kan både elske og hate TikTok, men akkurat nå er det den platformen som er fødestedet for den nye generasjonens populærkultur. Er så enkelt som det her: vil du treffe de unge, så må du være der de unge henger.    

- Hva synes du NRK skal gjøre mer av og hva bør de gjøre mindre av?

- Mer fokus på god journalistikk i innholdet, enten det er humor eller dokumentar. Og mindre fokus på kjendiser. 

- Har rammene for ytringsfrihet blitt for smale og har du blitt mer redd for å ytre deg offentlig?

- Jeg har alltid syns det har vært skummelt å ytre meg offentlig, så jeg tror det ikke er noe nytt for meg. Men ja, syns det er en veldig tynn linje mellom hva som er greit å si og hva som ikke er greit. 

- Norske medier har skrevet over 13.000 saker på over ett år om Erling Braut Haaland, men hvilken Haaland-sak savner du å lese?

- Sommerpraten med Haaland er noe jeg vil ha! Hva tenker han om Freia-boikotten liksom? 

- Hvor går grensen for hvor mye hud du kan vise på jobben, er det for eksempel greit med shorts og dype utringninger?

- Hvis jeg ikke kan gå med hva jeg vil på jobben, så hadde jeg sluttet på dagen. Så lenge man går med klær, så tror jeg NRK P3 er relativt chille på det meste.