Mandag morgen ble det kjent at Anders Jensen slutter som konsernsjef i Viaplay med umiddelbar virkning. Det skjer samtidig som selskapet nedjusterer forventningene for resten av året som følge av lavere etterspørsel enn forventet både i forbrukermarkedet og i annonsemarkedet.

Les mer: Viaplay-sjefen går av - kutter prognosene for 2023

De dårlige nyhetene tas ikke godt imot i aksjemarkedet. Viaplay raser med 57 prosent ved  åpningen av Stockholmsbørsen ifølge Dagens Industri. Til sammenligning falt Viaplay-aksjen med 24 prosent på det som da var selskapets verste dag på børsen noensinne i oktober i fjor.

Dagens nedgang ugjør en nedgang på ti milliarder kroner i børsverdier. Markedsverdien til Viaplay Group på Stockholmsbørsen er mandag formiddag redusert til 7,3 milliarder kroner.

- Utsiktene for markedene vi opererer i har endret seg betydelig og i et raskt tempo, og gjennomføringen av kostnadsprogrammet har ikke dempet effektene av disse forholdene i tilstrekkelig grad. Virkningen av den makroøkonomiske motvinden på virksomheten krever at vi utfører strategien vår annerledes, sier styreleder Pernille Erenbjerg i en pressemelding mandag morgen.

Anders Jensen har ledet Viaplay siden 2018, da selskapet ble skilt ut av MTG og fikk navnet Nordic Entertainment Group.

Jørgen Madsen Lindemann ledet MTG fra 2012 til 2020. Etter fisjonen har MTG konsentrert seg om satsingen på e-sport og gaming.

- Jeg kjenner Viaplay Group godt og har selvfølgelig fulgt selskapets reise tett de siste årene. Jeg er lidenskapelig opptatt av konsernets enorme potensial og gleder meg veldig mye til å få mulighet til å lede Viaplay Group gjennom de utfordrende tidene og levere på den neste fasen av utviklingen, sier han.