Lørdag spiller Erling Braut Haaland og hans Manchester City Champions League-Finale mot italienske Inter Milan. I Norge er det TV 2 som sender finalen. De har bestemt seg for å flytte finalestudio til Haalands hjemby, Bryne.

- Vi har hatt tenning på denne ideen siden første gang vi hørte forslaget om en folkefest på Bryne rundt finalen. Med en imponerende innsats fra Time kommune og Bryne næringsforening får vi nå helt unike rammer rundt Erling Braut Haalands jakt på det gjeveste klubbtrofeet, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Finalen har avspark klokken 21.00, mens TV 2s sending starter allerede klokken 19 lørdag kveld. Da sitter programlederne Jon Børrestad og Ingrid Halstensen, og fotballekspertnene Morten Langli, Mina Finstad Berg og Simen Stamsø-Møller, klare på Bryne Torg i Bryne.

- Vi har sterk tilstedeværende i Istanbul og på Bryne. En ekstraordinær begivenhet som denne finalen fortjener en sending som står ut. Når koket i finalebyen Istanbul kombineres med sydende folkefest på torget i Bryne, ja da har vi en sending vi gleder oss enormt til å dele med et stort publikum lørdag, sier Jansen Hagen.

Og med gode værmeldinger ser Kenneth Lia, leder for Bryne Næringsforening, frem til finalefest på Jæren.

- Byen gleder seg til en folkefest på torget i strålende vær. Vi er stolte av Erling og det ønsker vi å vise frem for hele verden. Så alle gode krefter - kommunen, næringslivet og frivillige - står samlet for å skape en historisk kveld, sier Lia.

Også ordføreren i Time kommune gleder seg til det han håper blir en folkefest.

- Erling leverer i verdensklasse på banen, og er ein fantastisk ambassadør for Bryne og Jæren. Jeg håper at dette vil bli en kveld der både unge og gamle får ein fantastisk fotballopplevelse på Bryne torg, sier Time-ordfører Andreas Vollsund.

- Jeg synes det er herlig at vi sender årets største fotballhappening fra grasrota og Bryne. Det speiler også veien Erling Braut Haaland har gått fra lave divisjoner i Norge til verdens største scene. Jeg håper jærfolket fyller torget og blir med å lage en uforglemmelig fotballfest for seg selv alle seerne våre, sier programleder Jon Børrestad.