- Hun har gjort flere svært alvorlige feil knyttet til habilitet, og tatt en riktig beslutning, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Det sa Jonas Gahr Støre til pressen som hadde møtt opp ved Statsministerens kontor fredag formiddag, etter at det ble kjent at Anette Trettebergstuen går av som Kulturminister.

Les også: Trettebergstuen går av som kulturminister

Vil se etter erstatter
Han sier det er usikkert når en ny kulturminister vil komme på plass. Trettebergstuen vil sitte som kulturminister frem til hun får avskjed i siste statsråd som finner sted onsdag i neste uke. 

- Nå må vi håndtere denne saken også står vi på dørterskelen til sommerferien. Det blir statsråd på onsdag som da vil formalisere at Anette Trettebergstuen fratrer som kulturminister og da får vi se om vi får utnevnt en ny. Det arbeidet starter nå, sier Støre.

Støre ønsker ikke å spekulere i navn på nye kulturministere og om dette åpner for et mulig comeback for Hadia Tajik.

- Nå vil vi se om vi klarer å få en erstatter på onsdag i neste uke, sier Støre.

- Hvordan vil du si Anette Trettebergstuen har levert på medieområdet som kulturminister?

- Det er ikke dagen i dag til å gå igjennom alle hennes meritter, men Anette Trettebergstuen har gjort en god jobb som minister. Jeg kjenner henne som en hardtarbeidende, engasjert statsråd. En lyttende politiker med et bredt kontaktnett ut mot sine ansvarsområder, sier Støre.

- Hva er det første du nå gjør med tanke på å finne en ny kulturminister?

- Det er en menneskelig dimensjon i dette vi skal ta godt vare på hverandre iogså skal vi sørge for at regjeringen finner en ny kulturminister og det skal vi gjøre på en god måte, sier Støre.

Les også: MBL: - Vi mister en kulturminister som har forstått bransjens situasjon

Fikk inngående informasjon om habilitet
NTB skriver at Støre har hatt to lengre samtaler med Trettebergstuen, og at den siste torsdag ettermiddag.

- Fra første dag vi var samlet i regjering på Statsministerens kontor fikk regjeringen og hele politisk ledelse inngående informasjon om habilitetsreglene, sa Støre på en pressekonferansen.

- Dette er den enkelte statsråds ansvar, slo han fast.