Lørdag møttes Manchester City og Inter Milan til Champions League-finale. Det ble en jevn kamp hvor City til slutt trakk det lengste strået. Manchester Citys midtbanespiller Rodri scoret kampens eneste mål.

Med troféet i boks kunne City og den norske gullkalven Erling Braut Haaland juble for å ha vunnet «trippelen» - FA Cupen, Premier League og Champions League.

I Norge var det TV 2 som sendte finalen. De oppgir det i snitt var 531.000 seere som fulgte finalen. På det meste, om lag 30 minutter ut i førsteomgang, nådde finalen seertoppen med 594.000 seere.

Dette betyr at årets seertall er høyere enn fjorårets. I 2022 fulgte i snitt 362.000 seere finalen, mens det i 2021 var et snitt på 341.000 seere på Champions League-finalen.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen er veldig fornøyd, både med sendingen og med seertallene.

- Innholdsmessig var det en finale-sending som sto ut, med en kombinasjon av folkefest på Bryne og trykkokeren i Istanbul. Så dette var en sterk avslutning på Champions League-sesongen, sier han.

- Er det en Haaland-effekt vi ser?- Ja, det er det ingen tvil om. Haaland gir et enormt «buzz», både nasjonalt og internasjonalt, og skaper forventninger, interesse og engasjement. Underholdningsmessig har det nok vært bedre finaler, men en nordmann som den største stjernen på den største scenen fascinerer og gir stor effekt. Det er det ingen tvil om.

TV 2 hadde som normalt studiosending til denne kampen. Studioet var imidlertid flyttet til Haalands hjemby, Bryne.

Les også: TV 2 flytter finalestudio til Haalands hjemby:- Fortjener en sending som står ut