Tirsdag morgen klokken 09.00 er det klart for et nytt møte i Kringkastingsrådet. Siden forrige møte, som fant sted i april, har det kommet inn 247 nye henvendelser til K-rådet. Morgendagens møte finner sted i Karasjok.

Blant sakene som er klaget inn er «Debatten» 4. mai, med tidligere idrettspresident Berit Kjøll og NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt, klaget inn. Flere klagere reagerer på sportskommentatorens oppførsel under debatten.

- Helt uakseptabel oppførsel fra en journalist i NRK å gaslighte på direktesendt TV, og uavhengig om han er der for å forsvare sin oppførsel/kommentarer, må vi som publikum kunne forvente at journalister tar et nøytralt ståsted og gjør jobben som formidlere, ikke meningsytrere, skriver en klager i en lengre klage.

- Reagerer sterk på sportskommentatorer partiskhet. Hans oppgave er å gi saklige vurderinger. Det tilkommer ikke han å gå til frontalangrep på en person. I hans funksjon i NRK er dette helt uholdbart, skriver en annen klager.

Berit Kjøll var på tidspunktet president i Norges idrettsforbund.

Også et Dagsrevyen-innslag om Stig Millehaugens nye bok, humorprogrammet «Norske beefer», MGPs juryordning, Skryt av Alle tiders sanger og «Liten rulletekst» er klager som K-rådet skal ta opp.

Rådet vil også ta en gjennomgang av at NRK har gått ut av TikTok, uten at det har kommet noen klager på dette.