Den nye strategidirektøren i NRK kommer fra interne rekker. Jørgen Heid kommer fra jobben som strategisjef i Strategi- og mediedivisjonen i NRK og tar nå skrittet opp i NRK-ledelsen. Det venter ingen nye oppgaver for Heid, som har vært fungerende direktør for divisjonen siden august 2022.

- Jeg er veldig glad for å få Jørgen med på laget. Han er en svært kompetent, raus og engasjert leder, som kommer til å løfte Strategi- og mediedivisjonen videre inn i en ny tid. Jørgen utmerket seg blant mange sterke søkere med sitt brede interessefelt og strategiske fokus, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen

Heid har bred erfaring fra flere områder i NRK og har tidligere jobbet med produksjon, før han etter hvert gikk over til prosjektleder innenfor et bredt spekter av områder som distribusjon og organisasjonsutvikling. Fra 2016 fikk Jørgen ansvar for strategiarbeid og strategiprosesser, og fikk senere et utvidet ansvar i Strategi og medier som strategisjef.

- Jeg gleder meg veldig til å få fortsette i denne jobben, og jobbe videre sammen med alle de dyktige folkene i Strategi og medie-divisjonen, og i NRK.  Det er flere utfordringer og muligheter for NRK fremover, og disse skal vi gå løs på sammen, sier Heid.

Heid tiltrer rollen umiddelbart.