I en oppdatering på Facebook skriver Øystein Bogen at han nå stenger TV 2s kontor i Washington i USA og gjør seg klar for nye oppdrag i Øst-Europa. 

 - Måtte tørke en tåre fra øyekroken da jeg i kveld klokken 18.47 norsk tid slukket lyset i TV 2 Nyheter sitt Washington-kontor for aller siste gang. Mitt hjem det siste halvannet året. Og min arbeidsplass, skriver Bogen på sin Facebook-side. 

Han kom til USA da han tok over for Fredrik Græsvik. Han hadde frem til da dekket Øst-Europa og særlig Russland for kanalen.  Kampanje besøkte nylig Bogen i Washington og da sa han følgende i et stort intervju publisert tidligere denne måneden. 

- Jeg trengte en pustepause, men Ukraina-krigen har preget nesten alt jeg har gjort her. Men det er jo ikke det samme å rapportere om Ukraina herfra. Her sitter du jo i trygghet og det kommer ikke noen bombe ned i hodet på deg. Så det er på tide å kjenne det litt mer på kroppen selv. Du kan ikke bli for behagelig. Så får jeg heller ta det friåret til høsten, sier han.

Vil tilbake til Ukraina
Han sa videre at ambisjonen nå var å dra videre til Ukraina. 

- Reiser du rett til Ukraina etter at du er ferdig her?

- Ambisjonen min er å komme dit i løpet av sommeren. Jeg har ikke blitt vaksinert mot verden enda, og er klar for nye eventyr. Så jeg kommer til å holde på med dette til de skyter meg, understreker han. 

På Facebook skriver Bogen videre følgende om sitt USA-opphold. 

-  Det har vært en innholdsrik og givende periode her borte. Og travel for enmannsorkesteret Bogen. 497 direktesendinger på TV ble det på omtrent like mange dager. 1309 live sendeminutter og i tillegg 71 redigerte videoinnslag. Nå venter nye utfordringer. Og hundrevis av nye sendinger fra ulike steder i Øst-Europa, inkludert Ukraina.  

- Vi tar en pause fra høsten
Det er foreløpig uvisst hvem som blir TV 2s nye USA-korrespondent. Det opplyser TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække til Kampanje. 

- Vi tar en pause fra høsten, også er intensjonen å få på plass en korrespondent i løpet av våren igjen frem mot presidentvalget. Vi har foreløpig ikke diskutert hvem som skal reise, men målet er å lande hvem dette blir innen nyttår, sier nyhetsredaktør i TV 2. 

Også i 2008 tok TV 2 en pause med sin tilstedeværelse i USA. Det var i forbindelse med en større innsparing i kanalen.