Tirsdag ettermiddag slapp NRK programmenyen for høsten på Vika kino i Oslo. Noman Mubashir og Hani Hussein var programledere for anledningen, og de hadde fått med seg blant annet Else Kåss FurusethBård Tufte Johansen og Anders Bassmo til kinoen på Oslos vestkant.

- Jeg er stolt over menyen NRK byr på denne høsten. Dette blir et halvår fylt av god underholdning, spennende drama og viktige samfunnsmessige hendelser som kommunestyre- og fylkestingsvalget, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen om NRKs nye høstmeny.

Under høstlanseringen ble det fra scenen presentert både gamle NRK-klassikere, samt noen overraskelser.

Blant annet kan folk glede seg over at Gullrekka er komplett igjen når «Stjernekamp» går på skjermen etter ett års avbrekk. Også seerfavoritten «Maskorama» blir å se utover høsten.

- Vi skal le av det som er både jubileum og siste sesong av Side om side, få skråblikk på nyhetsbildet med ny fast paneldeltaker i Nytt på nytt og ikke minst heie frem fantastiske sangere når Stjernekamp endeleg er tilbake, fortsetter Fürst Haugen.

Les også: Christine Dancke overtar Mona B. Riises jobb i Stjernekamp

Komiker Kevin Vågenes, som hadde stor suksess med serien «Parterapi» er tilbake på skjermen med en helt ny serie. Denne gangen i 17 forskjellige roller i dokumentar-komedien «Hva skjedde med Solveig?».

Nytt NRK-drama
Av kommende dramaserier ble det klart at «Makta», som vant pris i Cannes allerede i mars, er høstens store nyhet. Dramaet tar for seg et Arbeiderparti i krise, men historien er satt til 1974.

- Partiet blir revet i stykker av en konflikt mellom partileder Reiulf Steen og statsminister Odvar Nordli. Alkoholen flyter, lekkasjene likeså. Samtidig blir den sosialt engasjerte legen, Gro Harlem Brundtland, vikla inn i det politiske maktspillet. Hun blir etter hvert en mesterlig spiller og utmanøvrerer motstanderne sine. I 1981 blir hun Norges første kvinnelige statsminister, skriver NRK om serien.

Jan Gunnar Røise, Anders Baasmo og Trond Espen Seim spiller blant annet i serien.

Siste sesong med humorserie
Også seerfavoritten «Side om side» ble presentert med sin siste sesong. Totalt har humorserien levert ti sesonger og totalt 100 episoder.

For dem som lytter fremfor å se presenterte NRK to nye episoder av podkasten «Hele Historien». Her tar de for seg både den mye omtalte Grottefesten som fant sted under koronapandemien, samt Hvalrossen Freya som var den store snakkisen i fjor sommer.

I tillegg til alt dette ble det presentert en hel rekke andre serier, sport, dokumentarer og aktualitetsprogrammer.