Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) får 2,5 millioner kroner i ekstrabevilgninger i revidert statsbudsjett. Det får Kampanje bekreftet fra Åslaug Sem-Jacobsen, mediepolitisk talsperson i Senterpartiet. Pengene er øremerket prosjekter som skal styrke lokalavisene og kommer på toppen av bevilgningen på to millioner kroner som senteret fikk over statsbudsjettet i fjor høst.

- Det jobber mange gode journalister i lokalavisene som på grunn av knapphet av tid og ressurser ikke får laget alle de gode sakene de kunne ha gjort, sier Åslaug Sem-Jacobsen til Kampanje.

Nå håper hun lokalavisene sammen med Landslaget for lokalaviser (LLA) og SUJO kan få et løft foran årets lokalvalg.

- Vi er redd for at lokalvalget ikke skal bli behørig og grundig dekket av redaktørstyrte medier. Det er nok av andre kilder der ute, sier Sem-Jacobsen.

Les også: TV 2-sjefen raser: - Gammeldags og dårlig løsning

Senterleder Per Christian Magnus er naturlig nok begeistret for nyheten. Han mener pengene vil rekke langt.

- Det har hele tiden vært SUJOs tilnærming at vi ikke holder kurs, men workshops. Journalistene kommer til oss med en idé som de trenger støtte og faglige ressurser til å gjennomføre, sier han.

Dette arbeidet kan de nå gire opp ifølge senterlederen.

- Vi kan tilføre metodikk for å gjennomføre graveprosjekter og på den måten forsterke den helt avgjørende rollen lokalaviser har.

SUJO har inngått et samarbeid med LLA om en research-desk i Bergen, og også dette arbeidet kan få en pangstart med disse midlene, forteller Magnus.

- Vi har mye i emning, og når dette kommer nå, så kan vi kaste en kompostbøtte over rosebedet.

Generalsekretær Tomas Bruvik i LLA mener et samarbeid på tvers av lokalavisene kommer til å bli helt avgjørende for å henge med i utviklingen.

- Vi er glade for at vi har politikere som ser hvor viktig lokalavisene er for lokaldemokratiet, sier han.