- Slik saken står i lagmannsretten og etter en grundig vurdering av bevisene, må vi nedlegge påstander om frifinnelse, sier statsadvokat Irlin Irgens i sin prosedyre, skriver Medier24.

I tingretten ble en journalist dømt til fire års fengsel. Mannen ble også dømt til å betale 223.000 kroner i oppreisning. Han erkjente ikke straffskyld da saken var oppe for Oslo tingrett.

Fornærmede og tiltalte var kolleger i TV 2, og på fest sammen. Fornærmende har forklart at hun våknet dagen etter uten å huske noe fra hun hadde sovnet, men at hun skjønte at noe var galt og oppsøkte voldtektsmottak. Mannen har på sin side forklart i retten at seksuell omgang var frivillig fra begge parter. Det skriver Journalisten.

Les også: Journalist dømt til fire års fengsel for voldtekt

Irgens sier at det har vært en krevende bevisvurdering i saken.

- Det er bare tiltalte og fornærmede som er til stede på soverommet, og vi har påliteligheten av forklaringene fra de to andre som kan belyse noe av det som skjer rundt før og etter. Vi har også hørt om ruspåvirkning som har vært stort for flere enn fornærmede, sier statsadvokaten.