Både i morselskapet og samlet for konsernet, kan nyhetsbyrået NTB vise til sterke resultater. Omsetningen i konsernet endte på nesten 300 millioner kroner, som er en økning på seks prosent mot 2021.

Konsernets resultat før skatt landet på 26,3 millioner kroner og det var et overskudd som var mer enn to ganger som tilsvarende resultatet i 2021. Oppgangen skyldes sterkere resultat både i morselskapet og i de tilknyttede selskapene Retriever og InFlow Media.

- Bak dette resultatet ligger det en god strategi, gjennomføringsevne og et knallsterkt NTB-lag som jobber på. Vår ambisjon er å være Europas mest innovative nyhetsbyrå. Gjennom godt innhold i skjønn forening med rå medieteknologi skaper vi verdi for kundene og eierne våre, sier sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem i NTB.

Driftsmarginen var imidlertid ikke bedre en drøye fem prosent.

De siste årene har nyhetsbyrået investert tungt i tjenesteområder som sportsdata, mediebank, kommunikasjon og ikke minst automatisert journalistikk. Fotballroboten har ifølge Flem blitt en stor suksess. 

- NTB har et fantastisk godt utgangspunkt for å utvikle god språk- og medieteknologi. Våre KI-løsninger kan trene på vårt enorme bildearkiv med over 400 millioner bilder og ikke minst på alt det nyhetsinnholdet vi har. Men det aller viktigste for å lykkes er samarbeidet med kundene våre, sier Flem. 

I 2022 leverte NTB over 90.000 egenproduserte bilder og videoer og over 55.000 unike artikler noe som i årsregnskapet kan oversettes med god butikk. Men i år ventes det å bli mer krevende, ifølge NTB-sjefen. 

- Presset i medie- og verdensøkonomien merkes også hos oss. Kundenes behov er i endring og teknologiutviklingen går fort. Årene som kommer blir utrolig spennende og utfordrende. Men vi er godt skodd, sier hun. 

På generalforsamlingen onsdag ble det også klart at Øyulf Hjertenes fra Schibsted blir ny styreleder i NTB. Han tar over for John Kvadsheim. 

- NTB har gjennom de siste årene utviklet seg fra å være et tradisjonelt nyhetsbyrå til å bli en bred tjenesteleverandør til norske medier. På tross av store endringer i omgivelsene, har NTB klart å bevare og styrke relevansen som en naturlig og nødvendig samarbeidspartner for norske redaksjoner. Det er en imponerende prestasjon, sier Hjertenes.

Her kan du se alle tallene til NTB-konsernet for regnskapsåret 2022. Alle tal i MNOK. 

NTB 2022 2021 Endring i %
Omsetning 299,9 282,9 + 6
Driftsresultat 16,0 10,9 + 47
Resultat før skatt 26,2 8,3 + 215