Tidligere i år ble det klart at Pernille Sørensen slutter i landets mest sette TV-program «Nytt på nytt» etter syv år. Nå er erstatteren klar og det blir den samiske komikeren Isalill Kolpus som skal fylle tomrommet etter Sørensen sammen med Bård Tufte Johansen og Johan Golden. 

- Dette er den villeste jobben man kan få, så jeg er utrolig takknemlig og helt himmelfallen, sier Kolpus. 

Les mer: Pernille Sørensen slutter i «Nytt på Nytt»

Kolpus sier hun synes det er stas å overta etter en så populær komiker som Sørensen, men at hun gruer seg også til å bli sammenlignet med forgjengeren. 

- Det eneste jeg har å utsette på jobben er at jeg må ta over etter Pernille Sørensen. Hun er et ikon og en av landets fremste komikere. Jeg har ingen forhåpninger om å klare å fylle hennes sko. Jeg kommer nok til å bruke den første tiden til å finne ut hva min rolle i programmet blir, og må finne min egen stil og plass i «Nytt på Nytt», sier hun. 

Kolpus startet som stand-up komiker for tre år siden, men tar nå steget ut på den nasjonale scenen som programleder i en av landets største TV-suksesser. Finnmarkingen sier til NRK at hun ikke ante at hun var kandidat til å ta over som lagleder i humorprogrammet, før hun fikk tilbudet om ny jobb. 

- Jeg fikk tilbudet mens jeg var på vei til en standupfestival i Lofoten, og jeg var ikke forberedt i det hele tatt. Det ble ei rar jobbhelg, forteller Kolpus som nå ser frem til å bli en fast del av panelet i «Nytt på Nytt». 

Les også: Én million TV-seere tok farvel med Pernille Sørensen i Nytt på nytt

Programleder gjennom flere år, Bård Tufte Johansen, forteller at han hadde to krav til en ny lagleder. 

- At hun var morsom, og at det var en med fiskerettigheter i samisk område, sier han.

Den andre laglederen, Johan Golden, er også fornøyd med finnmarkingen. 

– Bård og jeg har valgt Isalill fordi hun er den som minner mest om oss selv. Like barn leker best. I tillegg ville vi ha en som har hatt en ordentlig jobb, så da måtte vi ut av Oslo. 

Prosjektleder for «Nytt på Nytt», Kjetil Kooyman, er glad for å få Kolpus med på laget. 

- Isalill er valgt fordi hun er morsom, smart og aktivt engasjert i samfunnet rundt seg, så vi gleder oss stort til å starte høsten med henne. Vi i redaksjonen har også hatt gleden av å ha henne med som manusforfatter i hele vinter, og vi ser et stort potensial for satire i Isalills skarpe blikk på verden. Det blir spennende og gøy å få hennes energi inn i miksen med Bård og Johan, sier Kooyman. 

«Nytt på Nytt» er tilbake igjen til høsten og har sesongpremiere 8. september.