Årets drama-oppgjør i Gullruten ble dramatisk lenge før prisene ble delt ut i Grieghallen i Bergen fredag kveld. Tidligere denne uken skrudde produsentene av «Exit» opp temperaturen da de avslørte at de hadde holdt finansthrilleren ute av konkurransen på grunn av det de mener er faglige svakheter i juryen.

Les mer: Exit-produsent boikotter Gullruten

NRK hadde heller ingen andre nominasjoner i dramakategorien - for første gang i prisens 25 år lange historie - og dermed var det duket for et oppgjør mellom Viaplay og TV 2. Viaplay var nominert med fjorårets vinner «Pørni» og Pia Tjelta-dramaet «Made in Oslo», mens TV 2 var nominert for thrilleren «Ammo» og gangsterserien «Kids in Crime».

Det var til slutt sistnevnte som stakk av med Gullruten.

I tillegg fikk Jakob Oftebro prisen for beste birolle for sin innsats i«Kids in Crime». Det var altså ingen tvil om hvem som var den store dramavinneren fredag.

Les mer om prisutdelingen her: TV-festen er i gang - her er alle årets Gullruten-vinnere

«Kids in Crime» er produsert av Einar Film og er satt til dopmiljøet i Sarpsborg i 2001. Denne serien gjorde det også bra på Gullrutens fagpris.

Les mer: Narkogangstere starter årets Gullruten-feiring: - Fy fader, så gode vi er