- Kristiansand by trenger sin egen lokalavis. Vi skal lage avisen for alle som bor og  lever i Kristiansand. Vi skal sette dagsorden og være tett på innbyggerne og det som skjer, sier Gunnar Stavrum, som blir ansvarlig redaktør i KRS.

KRS blir en helt ny og digital lokalavis for Kristiansand fra Amedia. Avisen lanseres tirsdag 1. august. 

- Etableringen av KRS gjør at lokale saker blir belyst fra flere sider, som bidrar til større mediemangfold i Kristiansand. KRS blir en ny arena for lokal meningsbrytning og nye stemmer. Vår etablering bidrar til å utvikle lokaldemokratiet, sier Stavrum.

Stavrum har vært ansvarlig redaktør for Nettavisen siden 2003. Denne stillingen tar han delvis permisjon fra 15. juli. I en kommentar på Nettavisen skriver Stavrum at han fortsetter som ansvarlig redaktør og daglig leder, men overlater den daglige driften til nyhetsredaktør Charlotte Østby Sundberg og økonomidirektør Trym Grønseth.

Til å lede KRS får Stavrum med seg Marianne Drivdal fra Tvedestrandsposten. Hun har i en årrekke vært ansvarlig redaktør i avisen som har blitt en av Amedias suksesshistorier. Nå blir hun nyhetsredaktør i nysatsingen i Sørlandets hovedstad.

- KRS skal være en sprek byavis som går tett på Kristiansand og menneskene som bor der. Vi skal stille de kritiske spørsmålene, men også være en avis som heier på lokalsamfunnet, sier Drivdal.

Både Stavrum og Drivdal er opprinnelig fra Kristiansand.

- Dette initiativet er først og fremst viktig for Kristiansand og for alle med tilhørighet til byen. Vi har fulgt den lokale medieutviklingen over tid, og ser et tydelig behov for større mediemangfold. Derfor har vi besluttet å etablere KRS med sterke interne krefter, sier styreleder Jan Arild Tveten.