TV 2s narkogangstere danket konkurrentene og sikret seg både en og to Gullruten-priser fredag kveld i Grieghallen. Særlig prisen for «Beste dramaserie» stod høyt i kurs for sjefen i TV-produksjonsselskapet Einar Film. 

- Dette var utrolig fett, sier Einar Film-sjefen Guri Neby til Kampanje med den rykende ferske Gullruten-statuetten i hånda.

Les også: Kids in Crime til topps i dramakampen - fikk to Gullruten-priser

Og det var litt av prestasjon av Einar Film å gå til topps i kategorien «Beste dramaserie». Her var konkurransen knallhard med store dramaproduksjoner som «Ammo» og fjorårsvinneren «Pørni» i finalen.

- Vi er den minste serien som er blitt produsert i fjor, i hvert fall på budsjettstørrelse. Ingen trodde på oss unntatt TV 2 også greier vi dette her. Det er helt utrolig, sier produsent i Einar Film, Brede Hovland.

- Var dere en underdog?

- Nei, vi var ikke underdog fordi vi visste at vi hadde et bra prosjekt og vant jo manusprisen i Göteborg. Men så er det ikke så mange serier vi har laget og det har vært et veldig spesielt prosjekt som er laget med masse kjærlighet fordi det er et minibudsjett, sier Neby.  

- Men så er dere altså bare den nest beste serien?

- Nei, vi er den tredje beste. For «Exit» som tror de er best meldt seg ikke på, også er det vanligvis den nest beste som vinner, så derfor er vi den tredje beste, sier Hovland.

- Ødelegger det litt av seiersgleden?

- Nei, ikke f….. sier Hovland.  

Årets drama-oppgjør i Gullruten ble dramatisk lenge før prisene ble delt ut i Grieghallen i Bergen fredag kveld. Tidligere denne uken skrudde produsentene av «Exit» opp temperaturen da de avslørte at de hadde holdt finansthrilleren ute av konkurransen på grunn av det de mener er faglige svakheter i juryen. 

- Det er jo en saying i bransjen at «det er det nest beste programmet som vinner i Gullruten», sa toppsjefen i Fremantle, Petter Testmann-Koch.

Les mer: Exit-produsent boikotter Gullruten

Neby gjentar deler av kritikken hun kom med på Kampanje i forkant av Gullruten.

- Det var en utrolig idiotisk kommentar som jeg tror han har lyst til å ta tilbake. For historisk sett er det utrolig mange bra serier som har vunnet og vi er kjempestolte over å være en av de nå. Det er en dødsbra jury som har funnet ut at dette er en bra serie og det er ikke noe «second best» her, sier Neby.

- Kommer det en gratulasjons-SMS fra Petter Testmann-Koch i kveld?

- Åh, det gleder jeg meg til, sier sjefen for Einar Film.

Les mer: Exit-produsent boikotter Gullruten