Onsdag morgen ble Atle Antonsen sin klage mot NRK tatt opp i PFU. På totalt syv innklagede punkter ble NRK felt på ett. Dette var punkt 3.2 om om opplysningskontroll og kildebredde. 

Antonsen uttaler seg til Kampanje gjennom advokatfirmaten Føyen på e-post.

- Det var viktig for meg å få prøvd disse sakene for Pressens Faglige Utvalg. Jeg er fornøyd med at utvalget mente at sakene fortjente en grundig gjennomgang, skriver Antonsen.

- Det er godt å se at PFU og jeg er enige om at disse to NRK-programmene ikke klarte å behandle saken på en balansert måte, fortsetter han.

Han avslutter med å skrive at «Journalistikk skal være kritisk, men den må også være balansert.»

Klaget inn to programmer
Antonsen hadde som nevnt klaget inn NRK på totalt syv punkter på Vær varsom-plakaten.

- Det var en omfattende klage med mange punkter. Det skal sies at vi ble frikjent på seks av syv punkter. Så var det ulike synspunkter på ulike utsagn. Sånn sett var det en interessant PFU-debatt, sier etikkredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk, til Kampanje.

PFU-klagen til Antonsen kan deles opp i to. Den ene delen av PFU-klagen gjaldt et innslag som ble sendt i programmet «Arena» publisert på NRK 22. november. Den andre delen av klagen gjaldt et innslag på Nyhetsmorgen med navnet. Innslaget var fra 23. januar i år.

Begge innslagene ble felt på punkt 3.2. Punkt 4.14 ble lenge diskutert i dagens PFU-møte, men utvalget falt ned på å ikke felle NRK på dette punktet.