Det var den norske utgaven av Journalisten som først omtalte saken her i Norge.

Aller Media inviterte sine ansatte til mediekonsernets egne 150års-dag den 12. mai. Festen fant sted i København og det var eventbyrået Aller Alive som hadde ansvaret for gjennomføringen. Underholdningen skal blant annet ha bestått av et ABBA-coverband og en opptreden av dansk-norske Aqua.

Ifølge danske journalisten, som først omtalte saken, ble noen svenske oppmøtte krenket over et burlesk-show under middagen. En halvnaken kvinne skal ha danset og til endt showet opp i et stort cocktailglass.

Nå har Aller-eierne gått ut og beklaget hendelsen.

- Våre eiere har sendt en unnskyldning til alle medarbeidere, skriver kommunikasjonssjef i Aller Sverige, Jennie Knutsson, til danske Journalisten.

Charlotte Riparbelli, administrerende direktør i Aller Danmark, forteller til samme fagblad at de tar avstand fra sexistisk eller undertrykkende adferd, men at hun opplevde stor begeistring for festens innhold.

Norske Journalisten skriver videre at de danske Aller-ansatte syntes det var vanskelig å forstå svenskenes frustrasjon, mens en norsk journalist ikke tror nordmennene tok seg særlig nær av hendelsen.

Aqua-innslag:

Det dansk-norske bandet Aqua var på plass under Aller-feiringen. Foto: Privat.