TV-selskapet Allente, som oppstod da satellitt-TV-selskapene Viasat og Canal Digital ble slått sammen, varsler omorganisering og nedbemanning. Det skal selskapets 290 ansatte ha blitt informert om mandag morgen.

- Da Allente ble etablert i mai 2020, ble selskapet organisert rundt hvordan produkttilbudet så ut den gang da, med stort fokus på satellitt-TV. Satellitt-TV er fortsatt viktig for oss, men vi har hatt en ny strategi på plass en stund nå, hvor vi satser på vekst innenfor primært strømming, bredbånds-TV og business to business, sier administrerende direktør Jonas Gustafsson i en uttalelse.

Han forteller videre at pågående samfunnsutfordringer, med økte priser og stor usikkerhet, også har preget Allente og at omorganiseringen derfor vil innebære
«en viss reduksjon i arbeidsstokken».

- Vårt fokus er nå på å sikre at alt er tydelig, transparent og håndteres på best mulig måte for våre medarbeidere. Vi har en tøff periode foran oss, men ser frem til å kunne fortsette veksten innenfor nye, spennende områder med den nye organisasjonen, sier Gustafsson.

I dag jobber rundt 120 av Allentes 290 ansatte på selskapets Oslo-kontor.

- Hvor mange av disse vil bli berørt?

- Prosessen har nettopp startet, så på nåværende tidspunkt kan vi ikke si noe spesifikt om i hvor stor grad de ulike markedene kommer til å påvirkes av dette, sier kommunikasjonsdirektør Maja Wikman Ulrich til Kampanje.

Hun kan heller ikke si hvor mange årsverk Allente vil kvitte seg med.

- Vi vil alltid forsøke å fylle alle roller med interne kandidater, men det kommer til å bli en viss overtallighet. Vårt fokus nå er å sikre at alt er tydelig, transparent og håndteres på best mulig måte for våre medarbeidere.

Den nye organisasjonen skal være på plass 1. juni.

Ved utgangen av 2022 hadde Allente 1,04 millioner kunder. De aller fleste av dem får TV via parabol, men selskapet har også lansert et helt nytt abonnementsprodukt kalt Allente Stream, som blir et stort satsingsområde for selskapet fremover.

Allente er eid 50-50 av Viaplay og Telenor.