Saken blir oppdatert.

Flere Schibsted-bedrifter er rammet av storstreiken som brøt ut søndag som en konsekvens av bruddet i meklingen i lønnsoppgjøret mellom NHO og LO og YS. Over 200 Schibsted-ansatte ble tatt ut i første runde, blant dem er 47 ansatte i Schibsted Partnerstudio.

Dersom partene ikke kommer til enighet i løpet av arbeidsuken vil streiken trappes opp på fredag. Da skal 16.500 nye LO-medlemmer tas ut i streik. Ifølge en oversikt NRK har publisert, vil det blant annet ramme to Amedia-selskaper.

Kampanje får bekreftet fra Amedia at det er snakk om rundt 40 ansatte fordelt på selskapene Amedia Salg og Marked og Amedia Tjenestesenter.

Også LO-medlemmer i Schibsted Distribusjon Vest tas ut i streik fredag.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sa under en markering på Youngstorget tirsdag at de kan streike lenge.

- Vi kan streike lenger enn det NHO kan leve med, sa hun ifølge NTB.

Les også: Slakter LO-strategi: - Dette er tidenes selvmål