Camilla Hellum er grunnleggeren av magasinet og Instagram-profilen Urbania Magasin, der hun ukentlig tipser sine drøyt 15.400 følgere om gode mat- og drikkeopplevelser i inn- og utland. Nå ønsker Hellum å ta det et steg videre, og lager podkasten «Fysen», hvor hun intervjuer kjente fjes om deres beste matopplevelser i inn- og utland.

Podkasten er produsert i samarbeid med produksjonsselskapet Vrang, som eies og drives av Christine Dancke. Vrang lager lyd, video og annet innhold for noen av landets største aktører som NRK, TV 2, PodMe, Podimo, Bertel O. Steen, Eplehuset & DNB. Produksjonsselskapet omsatte for nærmere 14 millioner kroner i 2021, og satser en del på uavhengige podkaster som finansieres med annonsemidler. 

- Et brennende ønske
Dancke forteller Kampanje at Hellum kom til henne med ønsket om å lage en podkast om mat. 

- Jeg opplever ikke at det er veldig mange podkaster som formidler ekte matentusiasme i Norge, dessuten hadde Camilla et brennende ønske om å gjøre det. Folk med stort engasjement og gjennomføringskraft inspirerer meg, derfor tenker jeg at vi trenger at mennesker som Camilla tar plass og deler sin glede, i dette tilfellet matglede, sier Dancke og fortsetter:

- Camilla er ekstremt selvdreven og dyktig, og vi har mer vært tilretteleggere i dette tilfellet og hjulpet til med vår erfaring. Innholdet er helt og holdent Camillas verk og det har vært imponerende å se hvordan hun har drevet prosjektet fremover.

Hver uke inviterer Hellum kjente gjester inn i studio for å dele sine favoritt matopplevelser og -tips. I første episode, som slippes 24. mars, er komiker Martin Beyer Olsen gjest. I episoden snakker Hellum og Beyer blant annet om showet hans Analog Champagne, periodisk faste, og gode matopplevelser i Oslo, Tokyo, New York og San Francisco. 

I ukene som kommer får man høre Malin Nesvoll, Rune Rake, Sondre Lerche og Merete Bø snakke om sine  beste matopplevelser. 

- Savnet journalistikken
Hellum har tidligere jobbet som journalist i blant annet Kampanje, NRK og VG. De siste fire årene har hun vært ansatt som digital kommunikasjonssjef i Orkla, og sluttet nylig grunnet omorganisering i selskapet. I dag er hun frilanser og jobber med prosjekter for ulike kunder. Hellum forteller at hun har hatt et ønske om å vende tilbake til journalistikken, og har savnet å snakke med mennesker i en intervjusetting. 

- Jeg er over gjennomsnittet opptatt av mat og drikke, og er selvfølgelig veldig nysgjerrig på hvor andre folk liker å spise. Det finnes noen matpodkaster på markedet, men de er gjerne oppskrift- og råvarebasert. Dette er en intervjubasert podkast som handler om hvor du bør spise og drikke i Norge og på reise. Hva slags mat gjestene er vokst opp med, og hvorfor matinteressen deres har utviklet seg mer med årene, er selvfølgelig også noe jeg ønsker å finne ut av.

Podkasten er finansiert gjennom annonsemidler fra flyselskapet Finnair, Finlands ambassade og den gastronomiske spesialforretningen Olivenlund 1830. 

- Jeg var på en pressetur med Finnair til Seattle i juni 2022, og var veldig fornøyd med turen og Finnair som selskap, det var derfor naturlig å spørre om de ønsket å være annonsør i podkasten. Finlands ambassade og Olivenlunden1830 har jeg hatt god dialog med en stund, og er veldig glad for at de ønsket å være med på dette prosjektet, forteller hun.