I fjor høst ble nykomlingen «Forræder» på TV 2 en stor seersuksess. Samlet fulgte 669.000 seere serien i snitt, og godt over halvparten av dem strømmet serien. Hele 417.000 seere så jakten på forræderen via TV 2s strømmetjeneste TV 2 Play.

Når den nye sesongen har premiere 28. april, skjer det eksklusivt for abonnenter på TV 2 Play.

- Den første sesongen av «Forræder» ble raskt en snakkis og en stor suksess som samlet seerne på fredager. Hovedandelen av disse seerne fulgte programmet på TV 2 Play, og TV 2 har valgt å vise den andre sesongen kun på TV 2 Play, sier kanaldirektør i TV 2, Trygve Rønningen.

Rønningen sier TV 2 Play idag er bredt distribuert blant nordmenn.

- De fleste seerne har allerede tilgang, enten via et abonnement direkte hos TV 2 Play eller med tilgang via sin TV-leverandør, sier han.

Første realityserie ut
Trygve Rønningen forteller at TV 2, med hell, i lengre tid har lansert store dramaserier eksklusivt på TV 2 Play. «Forræder» blir første realityserie som slippes eksklusivt på tjenesten.

- Seerne foretrekker å se favorittprogrammene sine når det passer dem. Dette blir første realityserie som vises kun på TV 2 Play, og vi gleder oss til å se hvordan seerne vil ta imot denne sesongen, som har en ny vri på flere måter, sier Rønningen.

- Blir dette en strategi med flere programmer fremover?

- Som sagt er det ikke nytt at vi tilbyr programmer eksklusivt på TV 2 Play, og dette kommer vi til å gjøre mer av i årene som kommer, sier Rønningen.

Premieren på «Forræder» sesong to er satt til 28. april. Fra da vil det bli publisert to episoder hver fredag i syv uker.

Les også: TV 2 klar med ny sesong av Forræder - her er de nye kjendis-deltagerne