TV 2 anker dommen i Oslo tingrett om bruk av klipp fra Viaplays Premier League-rettigheter. Det opplyser TV 2 til Kampanje.

Oslo tingrett kom i februar frem til at TV 2s bruk av klipp fra syv Premier League-kamper i sesongens fire første serierunder var urettmessige. TV 2 ble dømt til å betale vederlag eller erstatning etter åndsverksloven til Viaplay for disse kamputdragene, samt 1,2 millioner kroner i sakskostnader til Viaplay ettersom Viaplay hadde vunnet de fleste tvistespørsmålene i saken.

- Vi anker fordi vi er uenige i dommen. Vi mener den trekker en altfor snever grense for nyhetsretten, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld i TV 2 til Kampanje.

- Vi ser frem til å få saken behandlet i lagmannsretten, legger hun til.

- Har dere hatt kontakt med Viaplay om saken etter at dommen i tingretten falt?

- Vi har ikke flere kommentarer til saken enn det.

Sportssjef Peter Nørrelund i Viaplay tar tilsynelatende anken med knusende ro.

- Det er det fine med et rettssystem, at hvis man føler at man er urettferdig behandlet så kan man anke, sier han til Kampanje.

- Jeg kan bare gjenta at jeg synes dommeren var grundig og saklig. Det var en lang og velargumentert dom.

Stridens kjerne er hvorvidt de elleve Premier League-kampene TV 2 har formidlet bilder fra er av «stor interesse for allmennheten». I så fall åpner åndsverksloven for at TV-kanaler kan vise korte utdrag i nyhetssendingene sine, selv om det er konkurrenter som sitter på rettighetene til bildene. Det er dette som kalles nyhetsretten.

Oslo tingrett konkluderte med at det i stor grad var ekstraordinære kampbidrag fra de norske stjernespillerne Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland som utløste nyhetsretten.

Les mer: TV 2 må betale erstatning til Viaplay for Premier League-klipp