Under årsmøte til Oslo Redaktørforening fikk nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, prisen «Årets redaktør». Det var tre stykker i finalen og de andre to finalistene var Sigurd Falkenberg Mikkelsen i NRK og Khronos Tove Lie.

Les også: VG, Khrono og NRK kjemper om Årets redaktør-pris

VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken får prisen mye på grunn av måten hun har «prioritert store tunge saker» som krig, skyhøye strømpriser og dyrtid gjennom fjoråret i tillegg til avsløringer som PST-sjef Hans Sverre Sjøvolds ulovlige våpen og forsvarsminister Odd Roger Enoksens forhold til en ung student.

- Det siste året har hun også jobbet for å gjøre avisen mer mangfoldig, med nye journalistiske prosjekter rettet mot grupper som i liten grad forholder seg til tradisjonelle nyhetsmedier. Avisen som årets redaktør er med på å lede klarer i imponerende grad å opprettholde en solid nyhets- og utenriksdekning i klikkenes og underholdningens tid, og det er ikke uten grunn at den når ut til to millioner nordmenn hver dag, heter det i jurybegrunnelsen.

- Dette var veldig, veldig hyggelig. Først og fremst tusen takk til juryen for en fin anerkjennelse i et spesielt år. Å jobbe i en redaksjon er et lagspill, og alle som har drevet med lagidrett vet at det er enklere å være god når man spiller på et bra lag, og jeg spiller på det beste laget, sa blant annet årets nykårede redaktør, Tora Bakke Håndlykken, fra scenen da hun mottok prisen. 

I tillegg delte Oslo Redaktørforening ut prisen «Årets meningsbærer» til Håvard Mælnes i Josimar og prisen «Årets nyskaper» til Derek André Bjølgerud i TV 2.

Tidligere NRK-topp fikk pris
Men det stoppet ikke der. Oslo Redaktørforening delte også ut prisen «Årets hederspris» og den gikk til en redaktør juryen mener både er «tydelig» og «tøff» og som har skapt «store journalistiske resultater i flere tiår». Den juryen siktet til er nå avgåtte NRK-redaktør, Grethe Gynnild-Johnsen.

Da hun mottok prisen oppfordret Gynhild-Johnsen til mer samarbeid på tvers av norske mediehus, og fremholdt også at «det er det gode innholdet som vinner foran enormt mye tøv som lages».

- Lag godt innhold som er viktig for folk i det ganske land. Slik kan vi ta vare på et bredt og allsidig mediemangfold i Norge. Tusen takk, sa hun fra scenen.

Før hun forlot NRK var Grethe Gynnild Johnsen i to år redaktør for mediemangfold og samarbeid med andre medier for hele NRK, men Johnsen har også vært redaktør for både sport og nyheter samt leder av den store distriktsdivisjonen.

- Årets hedersprisvinner har hatt lederstillinger på ulike nivåer i 30 år, og har preget en hel generasjon journalister. Grethe Gynnild-Johnsen har alltid dyrket frem solid journalistikk som angår mennesker, og for å få det til må man utvikle ledere og journalister kontinuerlig, het det i begrunnelsen.

Prisene ble delt ut i forbindelse med Oslo Redaktørforenings årsmøte på Sommerro og juryen har bestått av Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord (juryleder), Mari Skurdal, ansvarlig redaktør i Klassekampen og «Årets redaktør 2022», Eirik Løkkemoen Bjerklund, journalist i Avisa Oslo og leder i NJ Oslo, Hilde Schjerve, nyhetsredaktør i NTB og styremedlem i OR og Veslemøy H. Østrem, sjefredaktør i Altinget.