Saken blir oppdatert.

Under en uke etter at de brøt samarbeidet med NRK, skal Sophie Elise og Fetisha Williams være klar med en ny podkast. Det varsler førstnevnte selv på Instagram.

«Klar for ny podkast med meg og Fetisha? Nå kan vi endelig fortelle alt» skriver Sophie Elise i et innlegg på Instagram Story. Hun har lagt til en klokke som teller ned til lanseringen natt til torsdag neste uke.

Det er ikke kjent hvilken plattform podkasten publiseres på eller om duoen har inngått et nytt mediesamarbeid etter bruddet med NRK.

Kampanje har tatt kontakt med Sophie Elises managementselskap og vil oppdatere saken med deres svar.

- Åpen for dialog
Da Kampanje tok kontakt med NRKs konkurrenter i podkastmarkedet forrige uke, ville flere av dem ikke utelukke at de var interessert i et samarbeid.

- Det er ikke noe vi har tatt konkret stilling til, men vi er åpen for dialog med dem om de søker ny mediepartner, sa programdirektør i Bauer Media, Kristoffer Vangen.

Les mer: NRK-konkurrent åpner for dialog med Sophie Elise og Fetisha Williams

Podkasten «Sophie Elise og Fetisha» har blitt møtt med kritikk helt siden den hadde premiere på NRKs podkast-app i fjor høst. Kritikken nådde nye høyder da Sophie Elise 12. februar publiserte et bilde på Instagram der hun poserte ved siden av en venninne som tilsynelatende holdt en liten, gjennomsiktig pose med hvitt pulver. Posens innhold er så langt ikke kjent. Ifølge Sophie Elise ble bildet lagt ut ved en feil. Det ble raskt slettet fra plattformen.

Brøt avtalen med NRK
Hendelsen utløste en rekordstor klagestorm til Kringkastingsrådet og resulterte i at NRK tok en ny gjennomgang av samarbeidsavtalen med Sophie Elise og Fetisha Williams. Det var til slutt podkast-duoen selv som valge å bryte avtalen.

- NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sa Sophie Elise i en pressemelding som ble sendt ut torsdag forrige uke.

Hun varslet samtidig at de ville fortsette podkasten utenfor NRK.

Charlo Halvorsen, fungerende direktør for Marienlystdivisjonen i NRK, kommenterte uttalelsen slik i en tekstmelding til Kampanje:

- Vi har vært i god dialog med managementet til Sophie og Fetisha de siste dagene. Og vi har presentert noen begrensinger i deres kommersielle virksomheter som forutsetning for videre samarbeid om podkastene. Vi har forståelse for at disse begrensingene er vanskelig forenlig med jobben som influencere, så vi var vel ikke så overrasket over bruddet i dag.

Les mer: Sophie Elise bryter med NRK