Sofie Steen Isachsen, bedre kjent som Sophie Elise, og Fetisha Williams sier opp podkastavtalen med NRK. Det opplyser de to om i en pressemelding videreformidlet av managementselskapet Nora Collective.

- NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sier Sophie Elise i pressemeldingen.

En lignende uttalelse er også formidlet på Sophie Elises egen Instagram-profil. Der skriver influenceren videre at de pitsjet inn podkasten til NRK for litt over et år siden og at NRK takket ja til konseptet «Sophie Elise & Fetisha» vel vitende om deres kommersielle engasjementer.

- Det er derfor overraskende for oss at NRK bare noen måneder senere virker usikre på valget sitt. Særlig fordi podkasten vår har engasjert, inspirert og fått flere unge til å bruke større deler av NRK sitt tilbud, skriver Sophie Elise på Instagram.

NRK: - Ikke overrasket
Charlo Halvorsen
, fungerende direktør for Marienlystdivisjonen i NRK, kommenterer uttalelsen slik i en tekstmelding til Kampanje.

- Vi har vært i god dialog med managementet til Sophie og Fetisha de siste dagene. Og vi har presentert noen begrensinger i deres kommersielle virksomheter som forutsetning for videre samarbeid om podkastene. Vi har forståelse for at disse begrensingene er vanskelig forenlig med jobben som influencere, så vi var vel ikke så overrasket over bruddet i dag.

- Var det NRK eller Sophie Elise og Fetisha Williams som valgte å avslutte samarbeidet?

- I den grad pressemeldingen i kveld var en oppsigelse, så var det vel dem.

Har vært i samtaler
Bruddet med NRK kommer en uke etter at kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen varslet at de ville gå i dialog med Sophie Elise og finne en annen måte å samarbeide på. Ikke på grunn av det mye omtalte bildet som Sophie Elise publiserte og senere slettet på Instagram - og som utløste en klagestorm av rekordstore dimensjoner til Kringkastingsrådet - men fordi den kommersielle virksomheten til influenceren skal ha vært større enn NRK hadde tatt innover seg.

Tidligere har NRK-sjefen trukket frem podkasten som et positivt bidrag i jakten på unge lyttere.

Les også: Kringkastingssjefen tar selvkritikk i Sophie Elise-saken

Møtevirksomheten mellom NRK og Sophie Elise startet denne uken, men det har drøyd med en avklaring fra NRKs side.

Podkast-duoen forteller at de nå vil fortsette satsingen på en annen plattform.

- I tillegg til at dette har vært lærerikt, har det også vært kjempegøy. Sophie Elise og jeg kommer derfor til å fortsette podkast-ferden videre sammen. Det gleder vi oss til, sier Fetisha Williams i pressemeldingen.

Ga Sophie Elise frie reklametøyler
NRK har høstet kritikk for samarbeidet med Sophie Elise helt siden podkasten ble lansert i september i fjor. Flere har reagert på at influenceren får gjøre kommersielle oppdrag samtidig som podkasten publiseres på NRKs kanaler.

- Vi respekterer at Sophie Elise har andre inntektskilder, i tillegg til den avtalen hun har med oss. Det er slett ikke uvanlig at oppdragstakere hos oss har det. Det være seg skuespillere eller stand up-komikere og hun er ikke fast ansatt i NRK, sa Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning, til Kampanje i fjor høst.

Les mer: NRK gir Sophie Elise frie reklametøyler: - Ville ikke vært mulig å nekte henne

For to og en halv uke siden nådde kritikken av samarbeidet nye høyder etter at Sophie Elise publiserte et bilde av seg selv og en annen kvinne på Instagram. Bildet viser de to sammen foran et speil. Kvinnen holder tilsynelatende en liten pose med hvitt innhold, som mange har tolket som narkotika.

Fredag forrige uke forklarte Sophie Elise at bildet aldri skulle vært lagt ut.