Schibsted-aksjen faller tungt på børs etter at medie- og rubrikkselskapet har avholdt sin kapitalmarkedsdag tirsdag. A-aksjen har falt med drøye ni prosent, mens B-aksjen er ned åtte prosent, skriver Dagbladet.

Det skyldes trolig et resultatvarsel for medievirksomheten i presentasjonen konsernledelsen holdt tirsdag. Der skriver de at investorer må forvente et negativt driftsresultat for nyhetsmediene i første kvartal.

- Det er ikke til å stikke under stol at nyhetsmediene er i røft farvann akkurat nå, sa konsernsjef Skogen Lund på selskapets kapitalmarkedsdag på Mesh i Oslo tirsdag morgen.

Det var Finansavisen som først omtalte resultatvarselet. Ifølge avisen forventer Schibsted et driftsresultatet vil ende på mellom 20 og 40 millioner kroner i underskudd i første kvartal. Det vil i så fall innebære en resultatforverring på drøye 100 millioner kroner fra resultatet på 81 millioner kroner i samme periode i fjor.

«Til tross for jevn vekst i inntektene fra digitale abonnementer, har de samlede inntektstrendene blitt verre sammenlignet med fjerde kvartal, drevet av en akselererende nedgang i papirvirksomheten og digital annonsering», skriver Schibsted i rapporten.

Målet for Schibsted på sikt er at nyhetsmediene skal ha en driftsmargin på 10-12 prosent. For å få til dette satte Schibsted i fjor i gang et stort kostnadsprogram på en halv milliard kroner, men ifølge konsernledelsen var effektene av dette begrenset i første kvartal.