Story House Egmont rapporterer om en totalomsetning på 1,03 millirder kroner i 2022. Det utgjør en marginal nedgang på tre prosent. Resultatet faller med 17,8 millioner kroner, drøye 16 prosent, til 90,2 millioner kroner før skatt.

Administrerende direktør Nina Vesterby mener det er grunn til å være fornøyd.

- Vi kan ikke annet enn å være fornøyde. Etter et år hvor kostnadene på papir, trykk, distribusjon og energi har skutt i været, viser 2022-resultatet at vi har klart å tenke nytt, jobbe smartere og ikke minst den innsatsen som hver og en av de ansatte har lagt ned igjennom året. Vi er, som alle andre, nødt til å forholde oss til verden som omgir oss, og alt som skjer der, samtidig som vi har hatt god kostnadskontroll. Det har vært fint å se hvordan vi alle har stått sammen som selskap, sier Vesterby.

Tallene inkluderer driften i Story House Egmont, som strå bak titler som Hjemmet, Vi Menn, Norsk Ukeblad og digitalsatsingen Klikk, og Egmont Kids Media, som gir ut bladet som Nordisk Manga, Donald Duck og Billy.

- Det at våre tradisjonsrike merkevarer fortsatt er svært viktig for det norske folk er tydelig. Vi leverer godt på inspirasjon, nytte og underholdning, og er stolte av å ha Norges største ukeblad, Hjemmet i vår portefølje, sier Vesterby.

Les mer: Hjemmet er fortsatt mest lest - her er vinnerne og taperne

I fjor slo Story House Egmont sammen alle sine redaksjoner til en felles enhet under anvnet Stories.

- Vi har hatt stort fokus på å optimalisere bruken av alt kvalitetsinnholdet som produseres i Story House Egmont. Både på print og digitalt. Og her har vi lykkes godt, sier Vesterby.

Hun løfter frem etableringen av abonnementsproduktet Klikk+ som en suksess.

- Siden lanseringen fra hjemmekontor sommeren 2020 har vi nå 16.000 betalende abonnenter. Og den kurven fortsetter oppover. Totalt når vårt digitale univers, som i tillegg til Klikk og Klikk+ består av Kvinneguiden, Diskusjon.no og Blogg.no 2,1 millioner brukere per uke, sier Vesterby.

Story House Egmont er et søsterselskap til TV 2 i det danske Egmont-konsernet. Tidligere i dag la TV 2 frem tall som viste kraftig resultatnedgang.

Les også: Kraftig resultatnedgang i TV 2

Her ser du resultatene til Story House Egmont og Egmont Kids Media Nordic i Norge. Intern omsetning er eliminert. Alle tall i tusen:

Story House Egmont 2022 2021 Endring i prosent
Omsetning 1.032.000 1.067.046  
Driftsresultat 75.694 97.275  
Resultat før skatt 90.178 108.054