Etter åtte år gir komiker Pernille Sørensen seg i «Nytt på nytt» på NRK for å fokusere på nye prosjekter.

– Det er ekstremt rart. Jeg kjenner på et virvar av følelser, sier Pernille Sørensen til NRK.

Fredag har hun sin siste sending som panelmedlem i landets mest sette TV-program de siste årene. Hun har vært fast medlem helt siden 2015 sammen med programleder Bård Tufte Johansen og Johan Golden.

- Det er en gjeng med svært morosomme mennesker som jeg ikke skal jobbe mer med, og det gjør meg veldig trist, sier Sørensen.

Sørensen rakk også å jobbe både med Jon Almaas og Knut Nærum i «Nytt på nytt».

Les også: Nytt på nytt klaget inn for «usmakelig» Ukraina-vitsing: - Går langt over grensen

Sørensen er også kjent fra komiserien «Side om side» der hun spiller Lisbeth og også her går det mot slutten. Etter sommeren kommer siste sesong av den populære serien på NRK. Komikeren og skuespilleren selv sier hun til høsten skal ha ha premiere på Latter med humorshowet «3 for 1» med Live Nelvik og Kristine Riis.

Men Sørensen bryter ingen bånd med NRK ettersom hun skal jobbe med en ny stor humorserie for NRK på samme tid. Sørensen er også manusforfattar på to andre prosjekter.

– Når alle disse ballene landet samtidig, så blir det vanskelig med en fulltidsjobb som «Nytt på Nytt». Universet har bare 24 timer i døgnet, og da blir det vanskelig å sjonglere fire jobber, sier Sørensen.

NRK har foreløpig ikke sagt noe om hvem som overtar etter Pernille Sørensen.

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her.