Tidligere i år skrev Kampanje at Christian Holst Meinseth meldte overgang fra Viaplay Norge til Einar film etter fem år som programsjef. Den gang kunne ikke Viaplay si noe om hvem som ville overta stillingen. Nå er det klart at det blir Anine Johansen.

Hun har siden 2020 jobbet som produksjonssjef i selskapet. Nå rykker hun opp til stillingen som programsjef i Norge, og vil få ansvaret for den overordnede strategien for Viaplays norske non-scripted programmer som «Luksusfellen», «Paradise», «Camp Kulinaris» og «Eventyrlig oppussing». Hun skal rapportere til Viaplays nordiske toppsjef, SVP for Non-Scripted Content, Kenneth Kristensen.

- Anine har mer enn 16 års erfaring fra produksjonsbransjen og har bakgrunn fra blant annet Banijay, Rakett, Monster og Rubicon. Hun har et bredt nettverk og er en særdeles god ressurs som kjenner Viaplay og det vi står for, forteller Kristensen og legger til: 

- Anine steppet inn i oktober som midlertidig programsjef og har gjort en fantastisk jobb. Vi har allerede fått bevist hva hun kan utrette i flere roller for oss, og jeg er overbevist om at hele det norske kontoret vil ha glede av at hun nå kan jobbe enda mer langsiktig og strategisk med det spennende innholdet Viaplay leverer.

Johansen har jobbet i en rekke produksjonsselskaper før hun begynte i Viaplay Group, som den gang het Nent Group, i 2020. Hun er svært glad for å ta fatt på nye utfordringer. 

- Vi skal beholde DNA-et vårt og bli enda bedre på det innholdet vi kan, men samtidig følge med i tiden og tørre å satse på de riktige prosjektene for 2023 og videre. Alle produsentene i teamet vårt er svært gode historiefortellere med ulike spesialfelt, så jeg er sikker på at vi kan utrette mye bra sammen. Og jeg er superstolt over å få lov til å lede en så dyktig gjeng, sier Johansen. 

Teamet hennes består av produsentene Jonas Møller, Une Søreide og Marius Rønnekleiv, produksjonsleder Linda Gjerdrum og profil- og deltakeransvarlig Mari Lise Solem. Viaplay Norge har også en egen avdeling for scripted innhold, ledet av dramasjef Tanya Nanette Yildiz Badendyck.