Som Kampanje kunne fortelle denne uken, har tidligere TVNorge-sjef Harald Strømme og hans spillselskap Good Game søkt friske penger gjennom en ny emisjon. Aksjesalget åpnet klokken tolv onsdag formiddag, og finansieringsmålet skal ha vært nådd etter kun et par timer.

- Emisjonen i Good Game er i boks bare noen timer etter åpningen på Folkeinvest. Det ble åpnet for tegninger klokken tolv og allerede i går kveld passerte vi målet på syv millioner kroner, forteller Strømme til Kampanje. 

Dette var første gang Strømme og Good Game søkte finansering fra folket gjennom folkeinvest.no, hvor alle kan tegne seg for aksjer. Over 300 investorer har tegnet seg med investeringer for alt fra et par tusenlapper og opp mot en halv million, opplyser Strømme. 

- Det betyr at grunnmuren for videre vekst og lønnsomhet nå er på plass, men det er rom for å investere videre opp mot maksgrensen på 15 millioner og emisjonsperioden er hele 14 dager. Jo mer penger vi får inn, jo større fart kan vi holde ute i markedet. Men vi er allerede i mål med det viktigste, sier Strømme.

En av de som har valgt å tegne seg i den folkefinansierte emisjonen er tidligere Orkla-ringrev og ANFO-general, Arve Heltne. Fra før av har Good Game også investorer som Kahoot-gründer Johan Brand, tidligere Tinius-sjef og start-up guru Sindre Østgård og tidligere P4-topp, Trond Killingstad, på eiersiden. 

- Veldig spennende med slike navn på aksjonærlisten. Arve er en kapasitet vi kan ha stor glede av også som sparringpartner, ikke bare som investor. 

Veksten til Good Game, som blant annet drifter og eier Telialigaen, nettstedet gamer.no og Youtube-kanalen Level Up, har hittil vært en kostbar reise, og i fjor kunne selskapet registrere et driftsunderskudd på rett over seks millioner kroner, og en omsetning på 14,3 millioner kroner. 

Likevel forventer man en omsetning på 50 millioner kroner i 2027 ifølge prospektet på folkeinvest.no. Der tar man også mål om et driftsresultat EBIT på 15,6 millioner kroner samme år. 

Her kan du se alle regnskapstallene til Good Game for 2022. Alle tall i MNOK. 

Good Game  2022 2021 Endring i %
Omsetning 14,3 11,9 + 20
Driftsresultat - 6,1 - 2,0 -
Resultat før skatt - 6,1 - 2,0 -