Håvard Solheim tar over som konserndirektør for data og teknologi med umiddelbar virkning. Det melder Amedia i en pressemelding torsdag formiddag. 

Konsernsjef, Anders Møller Opdahl, er svært glad for at Solheim har sagt ja til å påta seg en så sentral nøkkelrolle på kort varsel. 

- Jeg er stolt av at vi har så dyktige medarbeidere med kapasitet og kompetanse som Håvard. Han har i mange år spilt en viktig rolle i flere store utviklingsprosjekter i Amedia, med blant annet etablering av identitetsløsningen aID. Han har lang fartstid i konsernet og kjenner virksomheten svært godt. Håvard har derfor de beste forutsetningene for å forstå de teknologiske utviklingsbehovene til våre mediehus i den globale kampen om folks tid, sier han og legger til:

- Håvard er en god leder, og jeg er sikker på at han vil fylle rollen som konserndirektør for data og teknologi på en utmerket måte. 

Tiltrer umiddelbart
Solheim ble ansatt i Edda Media i 2004, som ble en del av Amedia etter sammenslåingen med A-pressen i 2012. Han har hatt ulike lederroller knyttet til utvikling og teknologi, og kommer nylig fra rollen som utviklingsdirektør i Amedia. Den nye teknologi-direktøren er ydmyk og takknemlig for tilliten.

- Sammen med et kompetent og dedikert lag vil jeg sørge for at vi fortsetter arbeidet vårt med å sikre de teknologiske rammebetingelsene for Amedias aviser i den tøffe konkurransen om folks oppmerksomhet. Så er jeg, i likhet med mange kolleger, takknemlig for Påls lederskap gjennom mange år, og ønsker ham lykke til med nye oppgaver i NRK, sier den nye konserndirektøren. 

Nedregotten går til NRK
Pål Nedregotten har jobbet i Amedia siden 2005, og har hatt ulike lederroller knyttet til utvikling og teknologi. Han ble en del av konsernledelsen i 2016, og nå melder han overgang til NRK.

- Under Påls ledelse har vi bygge opp et utviklingsmiljø som er helt i tet på vesentlige områder. Vi har med stor suksess etablert identitetsløsningen aID, som nå er en viktig forutsetning for både Amedia og våre partnere. Han har også bidratt til at Amedia er ledende på dataforvaltning i hele vår virksomhet, og har vært en viktig ambassadør for konsernet. Pål har rett og slett lagt ned en imponerende innsats for vårt selskap gjennom 18 spennende år, og jeg ønsker ham lykke til i ny rolle hos NRK, sier konsernsjefen i Amedia.

Nedregotten sier det er vemodig å forlate verdens beste aviskonsern.

- Etter 18 år i A-pressen og Amedia har jeg fått bidra i en utrolig medieutvikling fra papiravis til digital brukerbetaling, og fulgt Amedia på reisen til å bli en av verdens mest avanserte digitale utgivere av lokale og landsdekkende medier. Det har vært et privilegium, men det er en tid for alt. Når jeg nå går videre til NRK, gjør jeg det i vissheten om at Amedia er i de beste hender, sier han. 

Som følge av overgangen til NRK, fratrer Pål Nedregotten umiddelbart vervet han har på vegne av Amedia som styreleder i bransjeorganisasjonen MBLs hovedstyre. Nedregotten vil jobbe i Amedia ut april.