Fremantle er kjent for å løfte kvinner foran og bak mikrofonen. Det nyeste skuddet på stammen er «F*ordet» som er utviklet i samarbeid med Plan Norge. Podkasten skal gi unge jenter selvtilliten og tyngden de trenger til å stå støtt i diskusjoner om kvinnesaker.
- Målet er å gi unge jenter de argumentene de trenger for å kunne ta diskusjoner som handler om likestillingsproblematikk, enten det er kvinnehelse eller diskriminering, sier Carina Holtmon, innholdssjef i Plan Norge til Kampanje.
Podkastsjefen i Fremantle, Mira Kahn er stolt over samarbeidet og håper at podkasten vil gi unge jenter selvtilliten de trenger for å stå i tøffe diskusjoner.
- Plan kom til oss med et ønske om å lage en podkast som ga «Emma 22 år «selvtilliten og tyngden hun trenger til å stå støtt i diskusjoner om kvinnesaker. Fordi de tror på å sette jenter først! Det sammenfaller jo 100 prosent med det vi tror på så jeg ble rett og slett skikkelig glad når vi fikk muligheten til å jobbe med dette, skriver hun og legger til:
- Vi håper å skape et rom og et univers der unge jenter finner den skytsen og tyngden de trenger for å gå ut i hverdagen sin å stå enda mer opp for seg selv. Både når de havner i diskusjon med konservative onkel Tore eller opplever usynlig diskriminering som hersketeknikk og skjev ordbruk. For på den måten er vi med på å dra samfunnet i riktig retning- forhåpentligvis litt raskere enn det går nå, sier hun.
- Moderne feminist
Podkasten ledes av Pernille Kjølberg Wikøren, som var en av de første podkasterne i landet. Hun er mest kjent for podkasten «Jentegarderoben » og har også radioprogramledererfaring fra Radio 1, og ble nominert som årets unge radioprofil under radiodagene i 2018.
- Dette er den perfekte podkasten å lede for Pernille. Hun er svært samfunnsbevisst og en moderne feminist i ordets rette betydning, sier Kahn.
I første episode får lytterne møte femnistikonet Sigrid Bonde Tusvik, TikTok-stjernen Delshad Khalil Hamad og podkaster og samfunnsdebattant Sofie Frøysaa som snakker om hvorfor vi fortsatt må snakke om likestilling i dag og deler triks og tips til hvordan det kan gjøres.
- Dette er tematikk jeg brenner for, så det å få lov til å være med å lære sammen med lytterne, og spre det gode likestillingsbudskapet er veldig, veldig stas, sier Wikøren.
- Løfte kvinner bak og foran mikrofonen
Fremantle podkast har siden oppstarten hatt et fokus på å endre ubalansen i markedet. Podkastsjefen har tidligere fortalt Kampanje at produksjonsselskapet hun jobber for, bevisst satser på å løfte frem flere kvinnelige stemmer. I fjor doblet selskapet omsetningen sin og utvidet portoføljen med flere podkaster for å få enda flere kvinnelige stemmer opp og frem.
- Vi ønsker å være med å løfte kvinnelige stemmer innen flere felt, og ser at det har kjempestor verdi og det er veldig gøy. I tillegg har vi bevist at det funker å satse på kvinnelige profiler. Vi har doblet omsetningen vår og overskuddet fra 2021, så det er ikke sånn at det ikke er lønnsomt eller at behovet ikke er der, men det er vanskelig å selge det inn. De store kanalene «safer» og velger gutta, sa hun da.
Kahn er derfor veldig stolt av den nye podkasten som de har utviklet sammen med Plan Norge.
- Podkasten har en viktig tematikk og er i aller høyeste grad med på målet vårt om å løfte frem kvinner foran og bak mikrofonen. Jeg er derfor veldig glad for at Plan valgte å jobbe med oss. Og ikke minst har jeg stor tro på at denne podkasten vil bli populær blant målgruppen selv om Sophie Elise ikke har noe med den å gjøre, sier hun.
Hun jobber selv med podkasten «Mamma jobber», der hun intervjuer kvinner som strever med å balansere karriere og familie. Fremantle produserer også podkaster som «Godt nok for de svina» med Anita Krohn Traaseth og «Limonade» med Therese Annonli og Monica Nyhus.
Kommentér