Selskapet Filmreaktor, som jobber med ettarbeid innen TV- og filmbransjen, skriver i en pressemelding at de har fullført et oppkjøp av konkurrenten Hi5 Film.

- Det er kjekt å kunne ønske gamle kollegaer velkommen hjem, sier daglig leder i Filmreaktor, Birk Hanum.

Filmreaktor omsatte i fjor for 55 millioner kroner, mens Hi5 Film omsatte for om lag 15 millioner kroner. Hanum forteller at de foreløpig ikke har noen kommentarer på fjorårets resultat ettersom det fortsatt gjenstår godkjenning av årsregnskap, men forteller at de satser på ytterligere vekst og synergier som følge av sammenslåingen

- Hvordan har det nye året begynt?

- Vi har flere prosjekter i gang og på vei inn, men vi har stor kapasitet hos oss. Vi har tross alt 2000 kvadratmeter skreddersydd for etterarbeid hos oss, sier Hanum.

- Vil bli dominerende
Med Hi5s 13 ansatte, og Filmreaktors 47 ansatte teller nå selskapet totalt 60 ansatte per i dag. 

- Hva er de største fordelene med å slå seg sammen?

- Vi forener kompetansen og som resultat yte enda bedre kvalitet ut til våre kunder på TV-underholdning, samtidig som det internt hos oss frigjør kapasitet til å fokusere videre på utviklingen mot de andre bransjesegmentene. Dette oppkjøpet styrker oss, sier Hanum.

- Vi ønsker å styrke oss i markedet og bli det dominerende og uavhengige selskapet på etterarbeid innen TV-, film- og reklameproduksjon i Norge, legger han til.

Kjent fra Kompani Lauritzen og Forræder 
Filmreaktor har blant annet jobbet med etterarbeid på «Kompani Lauritzen», «Blodsbrødre» og «Neste sommer», men driver bredt innenfor både film og TV. Hi5 film på sin side har TV som sin primærarena og er kjent fra blant annet «Forræder» og «Maskorama».

Nå er planen å samlokalisere selskapene i løpet av året.

- Både Filmreaktor og Hi5 Film ønsket å forene krefter. Nå blir vi større og sterkere, og vi kan med dette levere bredere tjenester, sier Hanum.